Cyklisterna triumferar i Málaga – Skatteverket tillrättavisar Vélez-Málaga och Mijas – Banco Santander avskedar 1 100 anställda – Carrefour kommer att ha dygnetruntöppet

Cyklisterna triumferar i Málaga - Skatteverket tillrättavisar Vélez-Málaga och Mijas - Banco Santander avskedar 1 100 anställda - Carrefour kommer att ha dygnetruntöppet

Cyklisterna triumferar i Málaga 

Málaga stads erbjudande om att hyra cykel per timme har blivit en stor succé. 43 000 användare finns i dag registrerade i ett system som gör att de lätt och enkelt kan betala och använda en av de 400 cyklarna som kommunen har ställt till förfogande vid de lättillgängliga centrala platserna i staden. Initiativet har visat sig vara så populärt att det till och med uppstått brist på cyklar och cykelstativ. Dock ligger Junta de Andalucía, som är ansvarig för att utveckla cykelnätverket i hela Andalusien, långt efter i att bygga ut de flera kilometer långa cykelvägarna som de lovade cyklisterna för redan ett och ett halvt år sedan.

Skatteverket tillrättavisar Vélez-Málaga och Mijas

Det spanska skatteverket viftar med sitt långa pekfinger åt kommunerna i Vélez-Málaga och Mijas. De två kommunerna är nämligen för långsamma med att betala sina leverantörer. Enligt ett dekret från centralregeringen ska alla landets kommuner hålla en betalningstid på 30 dagar till alla leverantörer men i Vélez-Málaga och Mijas tar det 156 respektive 78 dagar innan räkningar betalas. Och det är alltså detta som gjort att de två kommunerna nu svartlistats, liksom 20 andra spanska kommuner som inte betalar sina räkningar i tid. Den spanska skatteministern, Cristobal Montoro, har varnat de båda kommunerna om att administrationen kan tas över om de inte blir bättre på att betala. Både i Vélez-Málaga och Mijas tar man dock situationen med ro och bägge har förklarat att de minskat sina skulder under det gångna året samt att de har bättre ordning på ekonomin nu än tidigare.

Banco Santander avskedar 1 100 anställda

Tidigare under året köpte Banco Sabadell den nödställda banken Banco Popular för en ynka euro och räddade därmed Spaniens sjätte största bank från konkurs. Dock kan Banco Santander inte rädda alla de 11 000 anställda som arbetade hos Banco Popular. Exakt är det 1 100 personer som måste lämna företaget efter årsskiftet medan lika många anställda ska omskolas till att kunna arbeta med nya tjänster i ett av Grupo Santanders många bolag. De som drabbas av uppsägning är främst äldre, som har fått erbjudande om att gå i förtidspension. Fackföreningarna var först mycket rädda för att Banco Santander skulle ha avskedat ännu fler för att på Banco Popular på rätt kurs.

Carrefour kommer att ha dygnetruntöppet

Den franska matvarubutikskedjan Carrefour kommer med start från årsskiftet att ha dygnetruntöppet alla dagar i veckan för att möta den alltmer växande efterfrågan om att handla andra tider på dygnet än de nuvarande öppettiderna.
Till att börja med kommer Carrefour att ha dygnetruntöppet i sju av sina butiker i Madrid för att senare under året värdera om konceptet ska spridas till hela Spanien.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.