637 böter till prostituerade – jämfört med 24 till sexköparna – Ytterligare en chaufför har dött i kurvan vid La Cala de Mijas

637 böter till prostituerade – jämfört med 24 till sexköparna - Ytterligare en chaufför har dött i kurvan vid La Cala de Mijas

637 böter till prostituerade – jämfört med 24 till sexköparna

I Spanien är det förbjudet att erbjuda och köpa sexuella tjänster på allmän plats. Men trots förbudet har polisen i Málaga i år utställt 537 böter till prostituerade som erbjudit sina tjänster på allmän plats. Siffran, som är en fördubbling jämfört med föregående år, står i stark kontrast mot de böter som utskrivits till personer som köpt sexuella tjänster, som uppgår till bara 24 stycken böter. Detta beror på att det är mycket resurskrävande och svårt att ta sexköparna på bar gärning, förklarar lokalpolisen i Málaga. Den vanligaste boten uppgår till 750 euro. Det gäller både prostituerade och sexköparna.
När det ändå skrivs om sex och böter så har lokalpolisen i Málaga utställt 54 böter till personer som har haft sex på offentlig plats, vilket även det strider mot lagen.

Ytterligare en chaufför har dött i kurvan vid La Cala de Mijas

En lastbilschaufför dog i söndags då han i en av kurvorna på N-340 vid La Cala de Mijas förlorade kontrollen över sin lastbil och körde rakt ut över klippkanten. De skarpa kurvorna i just detta område orsakar ofta lastbilsolyckor, speciellt när det handlar om chaufförer som inte är vana att köra sträckan och som överraskas av hur svårt det är att styra sina stora fordon i just dessa skarpa kurvor. Olyckorna med omkullkörda lastbilar orsakar alltid kilometerlånga köer, och söndagens olycka resulterade även i ett dödsfall. Myndigheternas anmärkningar på kustvägen tycks inte ha någon effekt och det samma kan tyvärr även sägas om det omfattande vägarbetet som myndigheterna utförde år 2000, för att göra just dessa kurvor en aning mindre skarpa.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.