Höj värdet på din bostad med homestaging

Höj värdet på din bostad med homestaging

Sedan våren 2018 bor Jenny ”Velvet” i Marbella. Många känner igen henne från musiksammanhang, och nu får vi se henne i en ny roll. Styling har lagts till som expertis vid sidan om musiken och hon arbetar numera som stylist och homestaging-konsult på Serneholt Estate i Marbella. Jenny är en riktig mångsysslare med många talanger på sin lista. Här delar hon med sig av sina bästa tips om hur du höjer värdet på din bostad med homestaging.

Homestaging

Skillnaden mellan en homestaging och en styling är att en homestaging utförs inför försäljning för att göra bostaden välkomnande och attraktiv för att så många spekulanter som möjligt ska kunna se sig själva leva och bo där. Syftet med en styling däremot är att skapa ett harmoniskt och personligt hem för dig att trivas i. Med bland annat hjälp av växter, textilier och ommöblering presenteras din bostad på bästa möjliga sätt för att helt enkelt attrahera så många spekulanter som möjligt. Kortfattat kan man säga att man jobbar med att: avpersonifiera bostaden, skapa ordning och reda, rengöra, reparera och arrangera möbler, så att miljön blir så inbjudande som möjligt. Huvudsyftet är att lyfta fram fördelarna och tona ned eventuella nackdelar. Det är enormt viktigt att en spekulant får ett riktigt positivt första intryck av bostaden. I annat fall ser inte personen potentialen och väljer bort den.
 
Så om du vill lyckas så bra som möjligt med din bostadsförsäljning så ska du se till att din bostad står ut från konkurrenternas genom att ge ett så positivt intryck som möjligt.

Jennys bästa tips för att förbereda lägenheten/huset inför en försäljning:

STÄDA OCH LAGA
– Det är viktigt att allt ser rent och fräscht ut. Laga även de där små detaljerna som man ofta glömmer bort: listbiten som fattas eller den spruckna belysningsknappen.
 
RENSA BORT
– Ta bort allt personligt, som t ex fotografier och allt annat onödigt som står framme. Tänk hotellrum! Släng eller ge bort allt som du inte behöver. Skapa rymd, luft och ordning och reda i bostaden samt i garderober och förråd, så bostaden känns rymlig och organiserad.
 
MYSFAKTOR
– Tillför mysfaktor i form av kuddar, plädar, gardiner, överkast, ljus, färska blommor och frukt och grönt. Dekoration helt enkelt. Modernisera!
 
SOVRUMMET
– Det är viktig att sovrummet ser inbjudande ut. Lägg lite extra energi här. En snyggt bäddad säng och färska blommor kommer man långt med. För inspiration kan du kika på hur fina hotell bäddar sina sängar och använder sig av kuddar på olika sätt.
 
LJUS
-Se till att släppa in så mycket ljus som möjligt. Ta bort tunga gardiner. Tänd upp lampor och tänd levande ljus inför visningen. Måla om väggar och snickerier i en ljus kulör för att skapa ännu mer ljus. Vitt är alltid ett säkert kort.
 
FOTO. författare Jenny artikel Homestaging.jpeg
Av: Jenny Petersson, stylist och homestaging-konsult på Serneholt Estate i Marbella

Kort fakta om Jenny:

Namn: Jenny ”Velvet” Petersson.
Familj: Pojkvän och Griffonhunden Hugo.
Bor: Marbella och Stockholm.
Gör: Artist, producent, stylist och decorator.
Bakgrund: Känd som sångerska under namnet Velvet. Varit med tre gånger i Melodifestivalen. Flera hits i Sverige och Europa.
Av Jenny Petersson & En Sueco

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.