Massor av regn – men inte tillräckligt! – 60 hotell stänger trots bra tider – Estepona hälsar dig välkommen till Selwo-parken

Massor av regn – men inte tillräckligt! - 60 hotell stänger trots bra tider - Estepona hälsar dig välkommen till Selwo-parken

Massor av regn – men inte tillräckligt!

Under både onsdagen och torsdagen har det regnat kraftigt – och fredag blir det ännu värre. De stora mängderna nederbörd och kraftiga vindar har orsakat alarmberedskap på flera platser. Det ihärdiga regnet är dock inte tillräckligt för att fylla upp provinsens vattenreservoarer, som på de flesta platser endast når upp till 30-35 procent av den fulla kapaciteten. Inte ens om regnet fortsätter lika ihärdigt under hela helgen kommer det inte vara möjligt att fylla vattenreservoarerna tillräckligt inför den stundande våren och sommaren.
 
{loadposition google}

 

60 hotell stänger trots bra tider

Fler turister än någonsin besöker Costa del Sol. De stannar längre än förr och spenderar mer än någonsin. Men trots positiva siffror har inte färre än 60 hotell på Costa del Sol valt att stänga under vintersäsongen, dvs. mellan oktober/november till påsk, som i år infaller i slutet av mars. Det är ca 35 procent av kustens sängplatser som står tomma och 4 000 förlorade arbetstillfällen.
Hotellens vana att hålla vinterstängt bekymrar både turistrådet och fackföreningarna.
 
{loadposition google}

Estepona hälsar dig välkommen till Selwo-parken

Om du bor i Estepona har du nu möjlighet att gratis besöka Parque Selwo Adventura. Estepona delar nämligen ut inte färre än 70 000 inbjudningar till invånarna i staden. Selwo Adventura är med sina 2 000 djur från alla världsdelar en av stadens stora turistattraktioner, men stadens egna invånare är dock inte så vanliga besökare i djurparken. På grund av detta bjuds Esteponaborna, oavsett nationalitet, in gratis till parken. Inbjudningarna kan hämtas hos kommunen eller kommunbyggnaden på Plaza Blas Infante.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.