Två till tre gånger i veckan kommer Roberto Olvera González in på En Suecos redaktion, på Norrbom Marketings kontor i Centro Idea, som är det sista stoppet på hans väl upp längs Mijasvägen. Detta har han gjort de senaste 18 åren som lottsäljare för ONCE.
 
Med sig har han en bunt lotter och en scanner, som med en maskinröst berättar om det är vinst på de lotter som kollegorna på Norrbom Marketing köpte av Roberto senast han var här.
 
Många av lottsäljarna har sin egen ”plats” utanför en matbutik eller ett café men Roberto täcker hela området i Fuengirola och upp längs Mijasvägen.
”Jag är för ung för att bara stå still på en och samma plats”, säger Roberto och skrattar över ordet ”ung” som i detta fall är 43 år. ”Jag tar mig ju fram bra på min cykel, och tack och lov för det!”, tillägger han samtidigt som han förklarar att hans funktionshinder uppgår till 55 procent.
 
Varje vecka hämtar Roberto en ny bunt lotter på banken, där han även lämnar in den gångna veckans intjänade pengar. Summan han cyklar runt med kan ibland vara ganska stor men han har aldrig upplevt någonting obehagligt.
”Generellt är alla jag möter trevliga och jag har som tur är aldrig upplevt att någon lurat mig när det kommer till pengar”, berättar han. Roberto arbetar fem dagar i veckan, onsdagar och torsdagar ser han till att ha ledigt. De dagar som han jobbar cyklar han hemifrån klockan sju på morgonen och är tillbaka hemma igen vid sextiden.
 
Som lottsäljare för ONCE får man kommission på det man säljer. Robert för kommission för allt som han säljer över 120 lotter om dagen. Det kan låta som vändigt många lotter men Roberto uppnår faktiskt detta mål varje dag. Därför är det kanske också med all rätt som han här på Norrbom Marketings kontor är känd som ”Fuengirolas flitigaste lottsäljare”.
 
”ONCE” är en fantastisk organisation som skapar arbetstillfällen för sådana som mig, som inte har speciellt lätt att hitta andra jobb. Det är ett koncept som andra länder ser upp till och jag skulle önska att det fanns ett ONCE i varje land”, säger Roberto.
 
Innan Roberto sätter sig på sin cykel igen och styr tillbaka mot Fuengirola tar han tag i min arm och säger: ”Fuengirola och Mijas är platser med mycket värme. Jag möter riktigt många vänliga människor, både spanjorer och utlänningar!”
 
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.