PP:s partiledarval närmar sig · En meter lång orm hittad i barnvagn · Narkotikasmugglare flydde bland badgäster

PP:s partiledarval närmar sig · En meter lång orm hittad i barnvagn · Narkotikasmugglare flydde bland badgäster

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

PP:s partiledarval närmar sig

Under en extraordinär partikongress den 21-22 juli ska Partido Popular välja sin nya partiledare. Efter förra veckans första valrunda står valet nu mellan Santamaría och Casado, som blev de två kandidater som fick flest röster bland de sex partimedlemmarna som kandidaterade till posten.
Santamaría var vicepresident under Rajoy medan Casado ses som det unga hoppet som under ett par år haft en framträdande roll inom partiet i Madrid samt i PP:s pressekretariat. Allting pekar på att det kommer bli ett mycket jämt val. Om Casado vinner blir han partiets yngsta ledare någonsin. Om Santamaría vinner blir hon å sin sida partiets första kvinnliga ledare.
Det nalkas nya tider i det gamla partiet.

 
 
{loadposition google_native}

 

En meter lång orm hittad i barnvagn

slangeEn spansk pappa fick sig en jättechock i början av veckan när han vattnade blommorna. Pappan hittade nämligen en stor orm som slingrade sig kring en av växterna. Polisen tillkallades platsen och bara några timmar senare hade polisens specialister fångat den 1,20 meter långa ormen. Men familjens obehagliga upplevelser slutade inte med det. I samband med sitt besök hos familjen gjorde polisen nämligen ett mer ingående undersökning för att ta reda på hur ormen kommit upp i familjens lägenhet. Svaret fick de från tester som gjordes i familjens barnvagn. Ormen hade tagit sig upp i barnvagnen – man antar att den gjort det under en promenad i en park – och sedan lagt sig under barnets kudde, och på så sätt kommit in i familjens hem.
 
 
 
{loadposition google_native}

 

Narkotikasmugglare flydde bland badgäster

Det skulle lätt kunna ha varit en filminspelning men det skedde dessvärre under en helt vanlig dag på Costa del Sol och Gibraltarsund, närmare bestämt vid stranden Sabinillas vid Manilva, strax väster om Estepona. Det var i måndags som polisen fick upp ögonen för en av narkotikasmugglarnas kända speedbåtar, som används för att transportera narkotika från Marocko, och de följde speedbåten över sundet med hjälp av en av sina helikoptrar. Dock hade ingen förväntat sig att narkotikasmugglarna skulle sätta kurs mot den befolkade stranden i Sabinillas, för att där försöka fly till fots bland strandgästerna. Bland de många badgästerna fanns dock en ledig polistjänsteman som tillbringade dagen tillsammans med sin familj på stranden, och denne var snabb och lyckades gripa smugglarna. De många badgästerna fick onekligen en stranddag som de sent kommer att glömma.
 
 
{loadposition google}
 
 

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco