Drömmen om Eurovegas lever · San Miguel-bryggeriet i Málaga växer · Stora bostadsproblem i Málagaprovinsen

Drömmen om Eurovegas lever · San Miguel-bryggeriet i Málaga växer · Stora bostadsproblem i Málagaprovinsen

Drömmen om Eurovegas lever¡

Det kanadensiska företaget Triple Five, som står bakom många av de största shoppingcentren i USA har riktat blicken mot Costa del Sol i deras dröm om att bygga en europeisk version av Las Vegas. Det kanadensiska företaget har fram till nyligen fokuserat på Extremadura, där det finns stora, billiga landområden som skulle passa projektet men nu har Triple Five i stället valt att titta närmare på området mellan Manilva, nära Estepona, Gibraltar och Jerez de la Frontera. Området här har även de stora markytorna som krävs liksom även bra infrastruktur. Projektet har, enligt nyhetstidningen Cinco Días, en budget på 3 400 miljoner euro och det inkluderar byggandet av hotell, casinos, nöjespark, shoppingcenter m.m. Det har funnits tankar på liknande projekt för Madrid och Barcelona, men dessa har inte lyckats genomföras på grund av problem med bygglov samt att myndigheterna inte accepterat villkor med momsfrihet liksom att låta rökning vara tillåtet, vilket har varit krav från personerna bakom projekten.

 
 
{loadposition google_native}
 
 

San Miguel-bryggeriet i Málaga växer

Produktionen på det gamla bryggeriet är igång dygnet runt och nu är det planer på att det ska tillverkas ännu mer öl. Innan årets slut ska San Miguel-gruppen investera 3,9 miljoner euro i att bygga ut samt modernisera bryggeriet, som har legat vid flygplatsen i 52 år. San Miguel och ölen Mahou tillverkas under samma tak och till gruppen hör bland annat även Alhambra-ölen, som har sina rötter i Granada. Bryggeriet i Málaga är gruppens näst största i hela Spanien och utvidgandet av fabriken liksom moderniseringarna gör nu först och främst för att kunna tillverka mer öl, även öl på burk. Försäljningen går bra och det märks att Mahou San Miguel-gruppen slutade med sin tillverkning i den katalanska staden Llérida förra året, vilket var ett beslut grundat på de stora politiska problemen som råder i Katalonien.
En del tror att San Miguel är ett lokalt Málaga-öl, men så är det inte. Ölen kommer ursprungligen från Filippinerna men har alltså bryggts i Málaga sedan 1966.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Stora bostadsproblem i Málagaprovinsen

Vissa jublar medan andra gråter, och det är bostadsuthyrarna som jublar medan hyresgästerna gråter – eller rättare sagt: de som gärna vill hyra en bostad. Det har nämligen blivit så ekonomiskt attraktivt att hyra ut bostäder till turister att allt fler bostadsuthyrare i dag väljer att hyra ut sin bostad på dags- eller veckobasis. Förlorarna är de hyresgäster som inte får sina hyreskontrakt förlängda varför de nu står utan bostad. Det samma gäller också alla de många unga som gärna vill flytta hemifrån men som inte lyckas hitta en hyreslägenhet. Situationen håller på att utveckla sig till ett socialt problem, speciellt i Málaga stad, där man ska ha en väldans tur om man ska hitta en lägenhet att hyra för under 900 euro per månad. Prisökningen har varit 50-100 procent på bara fem år. Och nästan likadant ser det ut i provinsens andra provinser varför många kommuner nu överväger att bygga och hyra ut bostäder till fasta, överkomliga hyrespriser, precis som på 00-talet, då det byggdes och såldes ett begränsat antal prisskyddade bostäder, så kallade VPO-bostäder, till nya köpare på bostadsmarknaden.
 
 
{loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.