Benalmádena halverar sin skuld · Försenad tunnelbana kostar 450 miljoner euro · En död under årets feria i Málaga

Benalmádena halverar sin skuld · Försenad tunnelbana kostar 450 miljoner euro · En död under årets feria i Málaga

Benalmádena halverar sin skuld

På bra tre år har Benalmádena kommun lyckats minska sin skuld från 123 miljoner till 65 miljoner euro. Samtidigt har betalningstiden till kommunens leverantörer av produkter och tjänster reducerats från 130 dagar till fyra dagar.
”Efter kommunvalet 2015 övertog vi en kommun med stora ekonomiska problem men efter tre år har vi lyckats vända på det”, säger borgmästare Victor Navas (PSOE) till nyhetstidningen SUR. En stor del av äran ger han sin kollega Manuel Arroyo, kommunråd, med ansvar för skatt och ekonomi.
Bättre intern koordinering och effektivisering av inkrävning av skatt är de två grundläggande orsakerna bakom den förbättrade ekonomin.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Försenad tunnelbana kostar 450 miljoner euro

Málagas tunnelbaneprojekt blir bara dyrare. Till följd av de stora förseningarna med byggandet ska Junta de Andalucía, som är huvudansvariga för bygget, fram till år 2020 betala 450 miljoner euro i kompensation till det bolag som står för driften av tunnelbanan. Driftbolaget lyckas naturligtvis inte sälja den budgeterade mängd biljetter så länge som tunnelbanan inte når centrum. I grova drag säljs det 6 miljoner enkelbiljetter medan budgeten var satt till 20 miljoner.
Så snart tunnelbanan, metron, når Málaga centrum förväntar både Junta de Andalucía och driftbolaget sig nå det budgeterade passagerarantalet. Men det kommer att ta minst två år innan tunnelbanebygget till centrum är färdigt.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 

En död under årets feria i Málaga

Natten mellan onsdag och torsdag omkom en 26-årig spanjor under ferian som just nu firas i Málaga. Dödsorsaken är okänd men ambulansmännens första intryck är att personen hade tagit stora mängder narkotika. Utöver det tråkiga dödsfallet har årets Málagaferia varit lugn. En stor polisstyrka har sörjt för ordning och redan både i centrum och på feriaplatsen strax utanför centrum, vid kongresscentret.
Det har inte heller inkommit några terrorhot, vilket också oroar kommunen.
Ferian fortsätter fram tills måndag nästa vecka.
 
 
 

{loadposition google}

 
 

Rösta på konsulatet i Málaga

Söndagen den 9 september 2018 är det val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige i Sverige. Du som har rösträtt och befinner dig i Spanien kan rösta på konsulatet i Málaga.
Är du svensk medborgare och resident i Spanien har du rätt att rösta i riksdagsvalet.
För att förtidsrösta på en ambassad eller ett konsulat måste du ha med dig en id-handling. Som id-handling räknas:
• Svenskt pass
• Svenskt id-kort
• En lokal officiell legitimation.
• Om du inte har med dig en id-handling kan någon annan person i lokalen gå i god för dig. Personen som går i god för dig måste kunna visa en id-handling.
 
Röstkort
Om du inte har ditt röstkort med dig, kan ett dubblettröstkort skrivas ut av röstmottagarna i de flesta röstningslokalerna. Adresskort finns också alltid i röstningslokalerna som röstmottagarna kan fylla i om du saknar röstkort.
 
Röstmottagning på konsulatet i Málaga
Torsdag 23 aug. kl. 10.00-15.00 Fredag 24 aug. kl. 10.00-15.00 Måndag 27 aug. kl. 10.00-15.00 Tisdag 28 aug. kl. 10.00-15.00 och 17.00-19.00 Onsdag 29 aug. kl. 10.00-15.00
 
Brevrösta
Alla svenskar som befinner sig utomlands kan brevrösta, det vill säga skicka sin röst med posten. Hur du gör står i materialet som du fått tillskickat per post. Brevrösten ska ha kommit fram i tid till rösträkningen.
För mer information, vänligen se: www.val.se och www.swedenabroad.se
Information hämtad från: www.val.se och www.swedenabroad.se
 
 
 

{loadposition google}

 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.