Bostadspriserna stiger i storstäder och semesterområden · 207 nya immigranter kom till Málaga under natten till tisdag · Marbella får sin egen öl

Bostadspriserna stiger i storstäder och semesterområden · 207 nya immigranter kom till Málaga under natten till tisdag · Marbella får sin egen öl

Bostadspriserna stiger i storstäder och semesterområden

Den spanska marknadens ledande bostadsportal, idealista.es, visar i sin senaste statistik att bostadspriserna i landets största städer samt i de mest attraktiva semesterområdena har ökat med 7,6 procent sedan årsskiftet. Portalens siffror baseras på utbudspriserna som annonseras på idealista.es och är därför inte 100 procent korrekta, men de visar starkt riktningen för utvecklingen på den spanska bostadsmarknaden. I sin senaste rapport offentliggör portalen även en lista över de tio dyraste bostäderna i hela Spanien. Marknadens dyraste bostad ligger i dag ute för 50 miljoner euro. Det är priset för Marbellas bäst belägna bostad med sex suiter och två gästbostäder på en 6 700 m2 stor tomt precis nere vid havet. Den näst dyraste bostaden ligger i Mijas och följs av bostäder på Mallorca och i Madrid.

 
 
{loadposition google_native}
 
 

207 nya immigranter kom till Málaga under natten till tisdag

Strömmen av illegala immigranter som kommer till Málaga samt övriga Spanien fortsätter. Natten mellan måndag och tisdag fick fartyg med totalt 531 immigranter lov att lägga till i spanska hamnar. 207 av immigranterna gick i land i Málagaprovinsen. Sedan Pedro Sánchez och hans regering kom till makten för två veckor sedan har tusentals immigranter kommit in i landet efter att den nya statsministern, kort efter att han klev upp i sin nya roll, accepterade att ett flyktingfartyg kunde lägga till i en spansk hamn efter att det blivit nekat i Italien.
Förra veckan hade Sánchez dock ett möte med Angela Merkel i strävan efter att få till en bättre koordinering av illegala immigranter i EU och för bara några dagar sedan sa han att Spanien inte kan fortsätta med att ta emot så många immigranter.
 
 
 
{loadposition google_native}
{loadposition google}
 
 

Marbella får sin egen ölmarbella cerveza

De älskar öl och de älskar Marbella. Därför har de två barndomsvännerna, Francisco Arvilla de Caralt och Ignacio Navarro, hemmahörande i Marbella, bestämt sig för att lansera en ny lokal öl. Den nya ölen heter Cerveza Marbella och finns i två varianter: ”Lager” och ”American Pilsner”. Ölen bryggs på ett litet bryggeri i en lokal i ett industriområde i staden. Projektet började som en hobby men nu har alltså idén blivit allvar för de två unga, spanska entreprenörerna. Den årliga produktionen ligger på 180 000 flaskor öl, med andra ord 60 000 liter, och ölen ska göras till den pilsner som föredras i staden. De två olika ölsorterna kostar mellan 2,50–3,00 euro.
 
 
 
{loadposition google}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.