Överflöd av övergivna hundar · 89-åring slog ihjäl kvinna på vårdhem · Ingen återvändo för Don Carlos svärson

Överflöd av övergivna hundar · 89-åring slog ihjäl kvinna på vårdhem · Ingen återvändo för Don Carlos svärson

Överflöd av övergivna hundar

Trots stora kampanjer och aktiva insatser lider Málagaprovinsens hundgårdar, även kallade shelters, återigen av platsbrist. Antalet övergivna hundar har under året ökat med 20-30 procent vilket skapar både ekonomiska problem samt praktiska problem (platsbrist) för kustens hundgårdar. Därför ropar nu hundgårdarna på hjälp och hoppas att alla som går och funderar på att adoptera en hund nu slår slag i saken. Varje år lämnas det in tusentals hundar på Costa del Sols hundgårdar, för att ägarna känner att de inte klarar av att ta hand om sina husdjur. Sedan tillkommer även ca 300 hundar som hittas efter att de övergivits. Men i år har alltså antalet övergivna hundar ökat markant.
Hittas det inte nya ägare till de många hundarna kan avlivning bli aktuellt som sista utväg.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

89-åring slog ihjäl kvinna på vårdhem


Ett tragiskt och mycket ovanligt mord ägde för några dagar sedan rum på ett vårdhem i Guaro, strax norr om Marbella. En 89-årig dement man slog en 84-årig medboende till döds med bara knytnävarna på ett vårdhem, samtidigt som den dementa mannen även sårade sin rumskamrat, som försökte hjälpa offret. På inspelningen från vårdhemmets övervakningskamera ser man kvinnan gå runt desorienterad i en av vårdhemmets korridorer. Det ser ut som om hon inte kan hitta sitt egna rum och går fel, in i gärningsmannens rum, där gärningsmannen slår ihjäl henne medan rumskamraten försöker stoppa honom. För vårdhemmets personal och polisen är det en gåta hur den 89-åriga mannen lyckats frigöra sig från sin armlänk och att han dessutom hade krafter till en så grym handling efter att han hade fått sin vanliga dos med sömnmedicin.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Ingen återvändo för Don Carlos svärson

Han har gjort allt för att undvika fängelse men nu finns det ingen återvändo för Rey Don Carlos svärson Iñaki Urdangarin, som dömts till fem åt och tio månaders fängelse för omfattande skattebedrägeri, bedrägeri med offentliga medel samt missbruk av sin ställning. Domen är nästan två år gammal men det var först förra månaden som han faktiskt hamnade i fängelse och började sona sitt straff. Domstolen har nu slagit fast att Urdangarin ska stanna och sona sitt straff i fängelset Brieva, i närheten av Àvila i norra Spanien.
Urdangarin är en så kallad kategori 2-fånge, vilket innebär att han kan spara dagar tills han släpps, efter att han sonat en fjärdedel av sitt straff. Det betyder att han alltså kan fira julen 2019 tillsammans med sin familj.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.