La Sueca hälsar välkommen till En Sueco oktober 2018

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco oktober 2018

Har ni som jag funderat över Bitcoin? Jag har i alla fall sysselsatt mig under en tid med att söka information kring vad Bitcoin och kryptovaluta egentligen är, systemen runtomkring samt utvecklingen. Detta är ju superintressant och absolut ingenting som ska ignoreras. Men en del kallar det en ny ”fluga”. Är det så?

 
Jag kommer ihåg när jag fick mitt första modem i mitten av 90-talet. Ni vet ett sådant som kom med en hel modemmusikal – alltså att det stod och ringde samt blippade hur länge som helst innan någonting hände. Jag var oerhört nyfiken på vad detta internet var och trodde att jag med några sökord skulle jag få svar på alla mina frågor. Fantastiskt! Men när jag väl satt där och väntade, och väntade, och väntade… hur lång tid kunde det ta?! Nej, det hade jag inte tålamod till. Jag sa kort och gott: ”När det går snabbare är jag intresserad.” Så där stod modemet. Samtidigt hördes det röster som sa att internet bara var en ”fluga”. Andra spådde om hur brett internet kunde bli. Tekniken mötte efter några år min otålighet och tiden mellan att jag klev ut på internt för första gången och när jag faktiskt började använda det hade det hunnit hända massor! Och tänk, det var på 90-talet, hur mycket har inte hänt sedan dess! Fluga? Nej, definitivt inte.
 
Så är kryptovaluta en fluga? Det tror jag inte. För att jämföra: det som i dag är internet föddes 1983, när ARPANET antog TCP/IP. Men skulle dröja ända till någon gång i slutet av 90-talet innan det verkligen tog fart. Så om kryptovalutor funnits sedan 2009 har de ju fortfarande en chans att rota sig. Är du liksom jag intresserad av att veta mer om Bitcoin och kryptovalutor hittar du en artikel om det här i magasinet denna månad.
 
I detta nummer kan du också läsa om min kollega Henrik Andersens tankar kring vad som skulle kunna göras för att lyfta sysselsättningen i Andalusien. Tankar som föddes när han i somras körde igenom Zaragoza på sin motorcykel. Han ifrågasätter om turistbranschen verkligen är rätt marknad att hoppas på och luta sig mot när det kommer till att lösa Málagas arbetslöshet som ligger på 22 procent? Besöket i Zaragoza väckte nämligen intressanta tankar hos honom om att det kanske är dags för Málaga att satsa på även andra ”hästar” för att få bukt med arbetslösheten.
Och nog skulle det en bra idé för Málaga att snegla på att implementera andra branscher i provinsen om det stämmer det som den spanska ekonomiministern, Nadia Calviño, säger – att vi förr eller senare får en ny finanskris.
 
Detta är bara två av månadens artiklar och naturligtvis bjuder vi på mycket mer läsning; t ex får du möta komikern Mårten Andersson som är i en av livets förändringsfaser, du får följa med till Madrid och veta varför det går vettskrämda får på huvudstadens gator i oktober, och så kan du också läsa om en gatuförsäljares vardag, samt mycket mer.
 
Någonting som jag tycker är så roligt med att vara en del av att skapa En Sueco varje månad är att vi på redaktionen är väldigt olika. Någon intresserar sig mer politiskt, en annan reser mycket, ytterligare en är duktig på att fånga upp vad som är på gång i närområdet och själv älskar jag möten med människor, och så finns det många fler intresseområden mellan oss också. Tänk er hur våra redaktionsmöten är!
 
Har du själv en idé, ett ämne eller en person som du skulle vilja att vi lyfter fram i En Sueco, välkommen då att skicka mig ett mail, så tar vi upp detta på vårt nästa redaktionsmöte!
 
Njut av oktober!
Sara Laine
sara@norrbom.com
Av Sara Laine sara@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.