Vackra Figiliana · Costa del Sol vill erövra England · Halva priset på begravningar i Álora

Vackra Figiliana · Costa del Sol vill erövra England · Halva priset på begravningar i Álora

Vackra Figiliana

Frigiliana har just korats till en av Spaniens tio vackraste byar. Det är den nationella dagstidningen Expansión, som i sin årliga resebilaga ger Frigiliana en säker placering bland byarna på Topp 10-listan över landets vackraste och mest eftertraktade byar. Dagstidningen lyfter särskilt fram byns arabiska inslag och den fina arkitekturen, samt att underhållet i byn är välskött. Frigilianas fina utsikt över Medelhavet har också gett byn bra poäng.
Frigiliana ligger bara ca 5 km norr om Nerja och byn har också erhållit fina utnämnelser tidigare – dock oftast av andalusiska medier och organisationer.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Costa del Sol vill erövra England

Costa del Sols turistråd satsar helhjärtat på att få bästa tänkbara uppmärksamhet under weekendmässan World Travel Market (WTM) i London. Det är inte bara Englands utan Europas största resemässa, som varje år lockar ressugna och fackfolk från hela Storbritannien. För första gången någonsin har Costa del Sol en egen monter under mässan – och dessutom hela 195 kvadratmeter. I montern fokuseras det på Costa del Sols utbud inom golf, kultur, gastronomi, natur och klimat samt på att få ett stort nätverk för affärsmänniskor.
”Den brittiska marknaden är med 28 procent utan tvekan vår största marknad. Faktum är dock att vi i år kommer se en minskning på 4-5 procent i denna marknad. Därför sätter vi nu in alla våra krafter på att förstärka vårt varumärke och återvinna det vi tappat”, säger Elías Bendodo, ordförande för Costa del Sols turistråd.
 
 
 
{loadposition google}
 

 

Halva priset på begravningar i Álora

Byn Álora, som ligger ca 30 minuter med bil nordväst om Málaga, har 13 000 invånare. Förra året avled 138 personer i byn, men på det lokala krematoriet bränns det fler. Man kan kalla det osmakligt eller bra ”business”, men faktum är att byns lokala krematorium bränner till halva priset. Just av denna anledning beger flera av Málagaprovinsens begravningsbyråer sig till Álora när avlidna ska brännas. Det är en tjänst som vanligtvis kostar ca 600 euro, men i Álora kostar det bara 360 euro.
I Fuengirola och Marbella kostar samma tjänst ca 750 euro.
I krematoriet i Álora brändes det förra året 510 lik och det uppskattas att antalet blir höger i år.

 
 
{loadposition google_native}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.