Borgmästare har hängt sig, i ett träd · Paco möter Putin · Regeringen går till angrepp mot narkotikasmugglare

Borgmästare har hängt sig, i ett träd · Paco möter Putin · Regeringen går till angrepp mot narkotikasmugglare

Borgmästare har hängt sig, i ett träd

Salvador Fernández Marín hittades under måndagskvällen död på sin gård i den lilla staden El Borge, strax norr om Torre del Mar, där han varit borgmästare sedan 2011 fram till sin död. Salvador Fernández Marín hittades hängd i ett träd, så allt tyder på att han tagit livet av sig. Han var inte misstänkt för korruption och i nuläget finns det inte heller något annat självklart motiv bakom det förmodade självmordet.
Salvador Fernández Marín var gift, hade en son och var politiskt framgångsrik inom PSOE samt satt som borgmästare i staden. Dessutom var han utnämnd som borgmästarkandidat för socialistpartiet inför det kommande kommunvalet, som hålls i maj nästa år.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 putin

Paco möter Putin

Málagas borgmästare, Francisco de la Torre, har nyligen fått ta emot en fin utmärkelse av Rysslands president, Vladimir Putin. Det handlar om den så kallade Pusjkin-medaljen, som Putin har valt att tilldela Málaga stad för stadens intresse samt spridning av rysk kultur. Utmärkelsen är ett erkännande till Málaga för stadens insats med att inviga det ryska museet (Museo Ruso de San Petershurgo) i Málaga våren 2015.
Sedan öppnandet har museet presenterat 18 olika utställningar och tagit emot över en halv miljon besökare.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Regeringen går till angrepp mot narkotikasmugglare

Den spanska regeringen har infört ett nytt dekret vilket gör det olagligt att äga så kallade ”narcolancha”, som är den sortens motorbåt som narkotikasmugglare ofta använder till att smuggla och transportera narkotika över havet. Regeringen och polisen är trötta på att inte vara tillräckligt effektiva i kampen mot den massiva narkotikasmugglingen mellan Marocko och området kring Gibraltar, La Línea och Algeciras. Därför kommer det nu att utdelas både böter och fängelsestraff i upp till fem år om man innehar den sortens båt som det handlar om.
De som äger denna sortens motorbåt har nu sex månader på sig att frivilligt, utan konsekvenser, lämna in den till polisen, alternativt skriva in sig i ett register.
Dekretet som det handlar om har införts för att polisen allt för ofta konfiskerar ”tomma” motorbåtar under deras tillslag, då smugglarna snabbt och enkelt kan kasta sin last överbord från den sortens båt som det handlar om, om polisen är efter dem.
Du kan läsa mer om den omfattande narkotikasmugglingen på Costa del Sol i artikeln: ”Polisen har nästan gett upp”, från En Sueco maj 2018.
 
 
 

{loadposition google}

 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.