SolarVenti är varmluftsventilation som drivs med enbart solenergi

SolarVenti är varmluftsventilation som drivs med enbart solenergi

”SolarVentis avfuktare och varmluftsventilation är bra om installationen görs korrekt”, säger Tom Duebæck, som själv kom i kontakt med produkten lite av en tillfällighet: ”För drygt 10 år sedan hade vi fuktskador i vårt hus här i Spanien och jag fick besök av en tekniker från SolarVenti. Men så bestämde jag mig trots det att köpa och sätta upp en kinesisk modell. Det var ju billigare. Men så blev det problem. Det slutade faktiskt med att jag fick ett SolarVenti-system installerat. Och detta system imponerade på mig till den grad att jag sökte agenturen för Spanien.”
SolarVenti är danskägt med huvudkontor i Århus.

 
”Problemet här på Costa del Sol vintertid är att dagarna är varma och nätterna kalla. Varm luft kan hålla mycket mer fukt än kall. När man så vädrar hela dagen och stänger fönstren om kvällen så kapslar man in fukten. Detta problem löser ett SolarVenti-system, då torr och varm luft blåses genom bostaden och suger med sig fukten ut.”
 
SolarVenti är även bra i bostäder som står tomma delar av året. Systemet körs på solenergi, har inga driftskostnader och kopplas inte till elnätet. Det finns därmed inge brandrisk kopplad till maskinen och du slipper den ”tomma-hus-lukten”, som lätt uppstår när luften i en bostad stått still under en tid.
 
Poolvärme och mycket mer

Via solenergi kan poolen faktiskt värmas upp nästan gratis. Detta kräver bara att det körs en liten pump.
”Det dröjer inte länge innan systemet har tjänat in sig själv rent pengamässigt”, berättar Tom Duebæck, som etablerat sig med ett team med tekniker och handverkare som, som han själv säger, är ”vana att arbeta för skandinaver” – med det menar han att man håller tider, städar efter sig och utför arbetet utefter skandinavisk standard. Teamet tar sig an många olika uppgifter som t ex snickararbete, uppsättning av markiser, A/C-installationer m.m.
www.solarventi.es 952 449 349 info@solarventi.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.