Är du rädd att du är sjuk?
Är du rädd att du lider av cancer, hjärtsjukdom eller skleros?
Undersöker du din kropp hela tiden för att se om du hittar knölar, fläckar och smärta eller klåda, illamående och svindel?
Googlar du symptom som liknar dem din cancersjuka väninna har?
Spekulerar du kring om din pappas hjärtsjukdom kommer att drabba även dig?
Eller är du så rädd för att du lider av någonting allvarligt att du inte vågar göra de undersökningar som du blir erbjuden, t ex mammografi – samt helt undviker att läsa bilagor eller löpsedlar med rubriker som ”Kändis dog av cancer”, som kan sätta igång tankar om sjukdom?
Undviker du att boka tid hos läkaren för att få ditt symptom undersökt – för att du inte vågar konfrontera resultatet?
Har du tankar som konstant kretsar kring sjukdom och upplever du att det påverkar din vardag?
Då är det visst dags att låta din kropp tala om för dig hur den mår. Återfinna din medfödda förmåga att förstå din kropps signaler samt agera på dem.
Detta kan vi göra med en BodyTalk-session, som inte är en undersökning av ett specifikt problem utan som via kroppens egna prioriteringar guidar oss fram till orsaken till den jobbiga hälsoångesten.
Hälsoångest påverkar inte bara de människor som lider av den utan även omgivningen, som ofta försöker skona genom att inte prata om sjukdom, men som i stället döljer nyheter som kan trigga ångesten – och till och med det egna lidandet. Ytterligare kan hälsoångesten bli så stark att den påverkar förhållandet till andra människor som tröttnat på att lyssna på det överdrivna sjukdomsfokus – och inte längre tar det på allvar, även om det faktiskt är verklighet för den som lider av det.
För några år sedan kom en man till mig för att han hade en stickande smärta i sidan av magen. Han var säker på att det var cancer och hade genomgått otaliga undersökningar (scanningar, koloskopi, biopsier m.m.) och hans läkare hade nu sagt att det inte kunde göras fler undersökningar utan att dessa i sig själva skulle utmana hans hälsa.
Hans familj och vänner var trötta på det eviga tjatet om cancer och det påverkade även hans äktenskap.
Under BodyTalk-sessionen framkom det att ett ärr i bindväven, som uppkommit efter en enkel skada (för länge sedan hade han stött in låret i hörnet av ett skrivbord), orsakade stramningar och förvridningar i hela fasciearrangemanget. När vi löste upp det så försvann smärtan.
Mannen var naturligtvis glad, överraskad och lättad – och lite trött. För vad skulle han nu säga till alla dem som lyssnar på hans cancerångest samt oroat sig för honom…?
”Berätta för dem som det är”, sa jag till honom: ”Smärtan var där – och ’cancerpropagandan’ lockar oss alla att tro det värsta.”
Mannen hade lyssnat på signalerna från sin kropp – dessvärre hade han bara inte förstått hur han skulle tyda dem.
Ett annat exempel är en kvinna som var helt säker på att hon hade skleros. Hennes pappa hade det och själv var hon i den ålder då de flesta sklerospatienter diagnosticeras. Symptomen syntes tydligt på hennes gång och bristande förmåga att greppa saker med händerna. Hon sa även att synen blivit sämre.
Ingenting under sessionen pekade på skleros. En del små nerver som skadats under ett fall dök upp och vi ledde dem på rätt väg, så att de kunde läka ordentligt. Men inte heller det kunde orsaka sklerossymptomen.
Det kan dock hälsoångest.
 
Vi gjorde ett… ska vi kalla det kontroversiellt försök: vi satt upp ett scenario att hennes mamma hade haft en affär med en annan man ca nio månader innan min klient föddes. Den sklerosdrabbade pappan var alltså inte hennes biologiska pappa… Medan denna ”bild” laddades ned tittade vi på markörerna på hennes DNA-strängar. Bara ca 4 procent av DNA:t är redan kodat vid födseln – resten är potential. Så sannolikheten för att ärva sjukdom är faktiskt ganska så begränsat jämfört med möjligheten att inte blir sjuk. Bara ett par dagar efter sessionen gick min klient normalt, kunde greppa saker och se – med läsglasögon. Den nedsatta synen var helt enkelt åldersbetingad och sådan kan vi inte ändra på med BodyTalk.
Kretsar dina tankar kring sjukdom? Är du överdrivet bekymrad över att någonting ska hända dig eller någon du tycker om? Boka så en konsultation hos mig (i Torreblanca eller på Skype, FaceTime eller liknande). En BodyTalk-session pågår i ca 1 timme och många gånger så räcker det med bara en session.
 
Helle Espensen
helle.torreblanca@gmail.com – tel. +34 607 62 91 06
Av Helle Espensen, BodyTalker, Spirituell Mentor och CryptoEducator

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.