Längsta ferian någonsin · Nyval spökar i horisonten · Brexit verkar inte drabba turismen

Längsta ferian någonsin · Nyval spökar i horisonten · Brexit verkar inte drabba turismen

Längsta ferian någonsin

Med storslaget fyrverkeri invigs i kväll årets stora feria i Málaga. Men årets feria blir inte bara stor med många aktiviteter, den blir också historiens längsta! Byfesten sträcker sig nämligen över tio dagar i år jämfört med de vanliga åtta-nio dagarna. Förklaringen ligger i att då torsdag är en nationell helgdag har man valt att börja festligheterna redan under onsdagskvällen, i stället för att vänta till fredagen. Vanan trogen sker det en hel del under festdagarna i centrala Málaga men än mer folk förväntas söka sig till feriaplatsen som ligger lite utanför centrum, vid det stora kongresscentret. Där kommer det utöver barer och restauranger sättas upp ett stort tivoli och så blir det dagliga hästshower och konserter.
Drygt 1 miljon personer förväntas besöka årets stora feria i Málagas.

 
 
{loadposition google_native} 
 
 

Nyval spökar i horisonten

valg spanien 
Den 28 april hölls det parlamentsval, och nu ska spanjorerna kanske tillbaka till valurnorna. Lyckas det inte nås en majoritet för att tillsätta en ny regering senast den 23 september ska det utlysas nyval, med datum den 10 november. Just nu är situationen sådan att har Pedro Sánchez och PSOE, under fyra månader, försökt nå en överenskommelse med Podemos samt flera av de mindre separatistpartierna – men utan framgång. Därför kan ett nyval nu bli sista utvägen. Det senaste parlamentsvalet resulterade annars i en storseger för socialistpartiet men partiet har inte lyckats använda sin seger och inte heller lyckats nå nödvändiga kompromisser. Ett nyval, som för bara några få månader sedan var otänkbart, är således så pass aktuellt att flera institutioner redan börjat med förberedelser.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Brexit verkar inte drabba turismen

brexit2019 
Costa del Sols turistråd ”Turismo Costa del Sol” tror inte att det stundande Brexit kommer att påverka den brittiska turismen i området. Turistrådet, som ligger under landstinget, har under de senaste sex månaderna studerat olika möjliga konsekvenser av ett Brexit och säger att det inte kommer att drabba Costa del Sol.
”Brexit har nu spökat under de senaste åren utan att ha påverkat turismen. Oklarhet är det värsta som finns. Bara det kommer ett slutgiltigt beslut kring britternas Brexit uppskattar vi att det bestämt inte kommer att drabba den brittiska turismen som helt klart är vår viktigaste marknad”, säger Francisco Salado, som är ny ordförande för Málagas landsting. Francisco Salado är i stället mer rädd för den ökande konkurrensen från andra semesterdestinationer som Turkiet, Tunisien och Grekland, och betonar att Costa del Sol inte kan ligga på latsidan och måste fortsätta att förbättra den omfattande marknadsföringsinsatsen som landstingen arbetar med i Storbritannien.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.