Långsam start på turistsäsongen · Goya-utdelning går till Málaga · Spanien fortfarande utan regering

Långsam start på turistsäsongen · Goya-utdelning går till Málaga · Spanien fortfarande utan regering

Långsam start på turistsäsongen

De positiva prognoserna för årets turistsäsong har inte uppfyllts. Därför har de flesta hotell i Málagaprovinsen sedan mitten av juli gått ut med ”sista minuten”-erbjudanden med mycket rabatterade priser i strävan efter att nå bra beläggning. Flera hotell fortsätter också med erbjudandena även nu i början av augusti. Ordföranden för Costa del Sols hotellägarförening (Aehcos) vill inte på något sätt beskriva säsongen som dålig men bekräftar att ”den positiva trend som vi levt gott på under de senaste tre till fem åren nu har vänt. Det är speciellt de tyska och engelska turisterna som söker nya destinationer som Turkiet, Grekland och Egypten”, säger Luis Callejón, som hoppas att den inhemska turismen ska ge provinsens hotell en förnuftig omsättning under augusti.
Även i restaurangbranschen har det setts en minskning av försäljningen. Däremot är ordföranden för föreningen för uthyrare av turistbostäder (AVVA) nöjd med föreningsmedlemmarnas beläggningsgrad som uppgår till 75 procent.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Goya-utdelning går till Málaga

goya malagaDen spanska filmindustrins prestigefyllda pris Goya kommer nästa år att delas ut i Málaga. Normalt hålls prisutdelningen av Goya i Madrid men Málagas kandidatur är så stark att Málaga nu, för första gången, kommer stå värd för galan 2020. Prisutdelningsgalan kommer att hållas i idrottspalatset ”Martín Carpena” och det kommer att finnas plats för strax över 10 000 i publiken. Den storslagna galan kommer ha en total budget på 2,4 miljoner euro, vilken delvis täcks av kommunen samt av flera sponsorer som t ex banken UniCaja. Kommunen ser värdskapet som en mycket bra investering då galan direktsänds i spansk tv och dessutom är ett av årets mest sedda program.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Spanien fortfarande utan regering

pedro sanchez psoe
Det har nu gått 100 dagar sedan det senaste regeringsvalet i Spanien men en ny regering låter sig väntas på. Trots det annars tydliga valresultatet den 28 april har de spanska politikerna inte lyckats bilda en ny regering. Valets stora segrare, socialistpartiet PSOE, hade annars alla kort på handen för majoritet. Partiet kunde bilda en majoritetsregering med mittenpartiet Ciudadanos eller med partiet Podemos som, kryddat med några stämmor från de mest moderata nationalistpartierna, också skulle kunna samla ihop tillräckligt för en majoritetsregering.
Den förstnämnda möjligheten sprack snabbt på grund av en inbördes konflikt mellan de båda partiernas ledare. Och förhållandet till Podemos har blivit allt kyligare under de heta sommarmånaderna, detta då Pedro Sánchez bara vill kompromissa med Podemos men inte ge dem ministerposter i en ny regering.
Situationen kan räddas men ett nyval under hösten är inte längre en omöjlighet.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.