Spanska exkungen opererades för 17:e gången · Fler parkeringsböter · Bra säsong för Málagaviner

Spanska exkungen opererades för 17:e gången · Fler parkeringsböter · Bra säsong för Málagaviner

Spanska exkungen opererades för 17:e gången

Den förre spanska kungen, Juan Carlos, genomgick i helgen som var en omfattande bypassoperation. Det var under ett läkarbesök i juni som en antydan till hjärtproblem upptäcktes hos exkungen, någonting som läkarna valde att undersöka närmare.
Juan Carlos ankom, trots sina 81 år och vetskapen om att operationen skulle bli komplicerad, sjukhuset i Madrid med gott humör.
Dagarna efter operationen präglades av besök av närmaste familjen och flera läkarkontroller. Både familj och läkare försäkrar att Juan Carlos mår bra samt att operationen varit lyckad.
Det är den 17:e operationen som exkungen genomgår, operationer som främst rört knän och höfter.

 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Fler parkeringsböter

 
parkering
Lokalpolisen i flera kustkommuner skriver ut böter som aldrig förr. I flera kommuner uppgår antalet parkeringsböter som skrivits under sommaren till det dubbla och till och med tredubbla jämfört med tidigare somrar. Och det är både turisters och fastboendes bilar som lappas.
Under juli har lokalpolisen i Marbella utställt 2 115 parkeringsböter. I Benalmádena uppgår antalet till 913. I bägge städerna är det en fördubbling jämfört med föregående år.
Trenden är densamma i många andra städer, som t ex Fuengirola och Nerja. I Fuengirola skrevs över 46 000 trafikböter (inte bara parkeringsböter) förra året och hälften av dem under sommaren.
Man kan tycka att Costa del Sol har för få parkeringsmöjligheter, men å andra sidan är det onekligen svårt att hitta plats till alla när biluthyrningsfirmornas 20 000 bilar kommer ut på gatorna i sommarvärmen.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Bra säsong för Málagaviner

Malaga vin 
Årets skörd blir bra för Málagas vinbönder – både stora som små, även om skörden blir något mindre än förra året. I gengäld blir kvaliteten bättre än under många år, tack vare den lilla mängden regn, som gör att fukt och därmed insekter inte angriper frukten.
Majoriteten av produktionen sker i Axarquía med många småproducenter. En av dem är Bodega Jorge Ordóñez som dock har nått stora framgångar med sin exportexpansion. I dag exporteras 25 procent av bodegans produktion till USA. Men annars säljs och njuts Málagaviner normalt inom landets gränser.
Vinerna produceras i flera varianter men generellt kan sägas att Málagas viner är förhållandevis söta och kan njutas både som aperitif och dessertvin.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.