Stor bilrea · Unga spanjorer flyttar hemifrån sent · Uber och Cabify stormar fram · Teppo Tauriainen nu ambassadör i Madrid

Stor bilrea · Unga spanjorer flyttar hemifrån sent · Uber och Cabify stormar fram · Teppo Tauriainen nu ambassadör i Madrid

Stor bilrea 

bilsalg
 
Spara 40 procent när du köper ny bil. Det låter nästan för bra för att vara sant, men fram till och med den 1 september kan du få just denna rabatt vid köp av ny bil. Det är nämligen så att den 1 september träder lagen om nya miljökrav för bilar i kraft, så provinsens bilhandlare måste tömma sina lager snabbt. På många ställen uppgår den kontanta rabatten till mellan 2 500 – 3 000 euro, vilket motsvarar ca 40 procents rabatt. Bilhandlarna uppmärksammar att det handlar om helt nya bilar, som säljes med samma garanti som vanligt. Det finns bara två hakar: bilen man vill köpa måste finnas i lager – den kan nämligen inte beställas hem, och så har man bara ett par dagar på sig att göra köpet.
 

 

{loadposition google_native}

 

Unga spanjorer flyttar hemifrån sent

bo hjemme

Det är ett känt fenomen att många unga spanjorer flyttar hemifrån sent. En del menar att det visar på hur nära familjemedlemmarna står varandra, men allt fler säger att detta skulle vara en gammal skröna och att orsaken i stället är att det är för dyrt för unga spanjorer att flytta hemifrån. I Málagaprovinsen ligger hyrespriset för en bostad på samma nivå som genomsnittslönen för en löntagare mellan 16-29 år, det vill säga 892 euro i månaden. Det är ett tydligt motiv till varför det bara är 20 procent av provinsens spanjorer under 30 år som lämnat föräldrarnas hem. Genomsnittshyran för en bostad ligger kring 800 euro i månaden – även i utkanterna av städerna. Det finns lägenheter med månadshyror på 700 euro, men då handlar det ofta om äldre bostäder från 70-talet med renoveringsbehov. Enda lösningen för många unga spanjorer är därför att dela lägenhet eller att flytta ihop med pojk- eller flickvännen, eller att bo kvar hemma hon mamma och pappa.
 
 

Uber och Cabify stormar fram

cabify
 
Den senaste månaden har antalet licenser till privatchaufförer rundat 1 500 stycken. Därmed är Málaga en av de provinser i landet som har flest privatchaufförer mätt mot antalet taxier, som uppgår till 2 733 fordon. Motsvarande visar siffrorna att taxichaufförernas massiva protester mot den nya konkurrensen inte gett resultat. De ”nya” privatchaufförerna erbjuder ofta deras körningar via de nya onlineplattformarna Uber och Cabify.
 
 
 
 {loadposition google}
 

 

 

Teppo Tauriainen nu ambassadör i Madrid

Teppo Tauriainen

(Foto: Sibel Missouri/Regeringskansliet)
 
Den 1 september tillträder Teppo Tauriainen sin nya tjänst som ambassadör på Svenska ambassaden i Madrid. Han tar över efter Lars-Hjalmar Wide, då denne går i pension.
Teppo Tauriainen har varit anställd i utrikesförvaltningen i 30 och har därigenom haft flera tjänster och uppdrag både utomlands och i Stockholm, senast som utrikesråd (med ansvar för handelspolitik och handelsfrämjande) på Utrikesdepartementet i Stockholm. Tidigare har han bland annat varit chef för Amerikaenheten, chef för internationell handelspolitik samt varit ambassadör i Kanada och Singapore.
Teppo Tauriainen har uttalat att han ser fram emot tjänsten i Madrid som innebär att på olika sätt främja svenska intressen i Spanien.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.