200 000 britter i Spanien fruktar det värsta · Nytt parlamentsval del 10 november · Thomas Cook går konkurs

200 000 britter i Spanien fruktar det värsta · Nytt parlamentsval del 10 november · Thomas Cook går konkurs

200 000 britter i Spanien fruktar det värsta

brexit
Vi närmar oss hastigt den 31 oktober som är ”deadline” i förhandlingarna om det så omtalade Brexit och det finns inte mycket som tyder på ett fredligt ”exit”. Uttalandena från Boris Johnson och hans stab går mer och mer mot ett hårt Brexit – dvs. att Storbritannien träder ur EU utan någon form av klarhet om framtida handelsavtal eller samarbete med övriga medlemsländer. Det innebär också att samarbetet inom hälso- och sjukvård går i jorden. Detta har hela tiden bekymrat de britter som i dag bor i andra EU-länder. Och bekymren har blivit ännu större de senaste dagarna efter att den brittiska hälsoministern klargjort att hans regering endast kommer att täcka utgifter för sjukvård (även sjukhusvistelse) för britter under en period på sex månader efter ett hårt Brexit. Det uttalandet har skickat chockvågor över hela Costa del Sol, här 80 000 britter bor – de flesta i en ålder då de antingen inte får teckna en privat sjukvårdsförsäkring eller så är försäkringarna mycket dyra.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Nytt parlamentsval del 10 november

pedrosanchez
Under tisdagen utlystes det officiellt nyval i Spanien– igen. Som väntat kunde/ville ingen ge sig under de sista förhandlingarna, så ett nyval är nu enda lösningen för Pedro Sánchez och socialistpartiet, som annars blev valets stora vinnare vid valet som hölls i april.
Det är femte gången på bara tio år som det hålls parlamentsval i Spanien. Dock kommer partiernas kampanjbudget sänkas med 30 procent denna gång och valkampanjen kommer att kortas ned till bara åtta dagar – från den 1 till den 8 november. Den 9 november reflekteras det och söndagen den 10 november är det alltså dags för alla röstberättigade att bege sig till valurnorna.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Thomas Cook går konkurs

thomascook
Världens kanske största och äldsta researrangör har gått i konkurs. Efter 178 år i resebranschen har Thomas Cook kastat in handduken, vilket naturligtvis bekymrar resebranschen och de 600 000 resenärerna i hela världen som nu måste hitta alternativa möjligheter för att komma hem efter sin semester.
Thomas Cook var en av de största aktörerna på den spanska marknaden, inte minst på Kanarieöarna och Balearerna, med 50 hotell och ett mindre flygbolag.
Thomas Cook lämnar efter sig en mängd ouppfyllda kontrakt med samarbetspartners över hela världen samt en skuld på 1 600 miljoner euro. Under de senaste åren har bolaget präglats av fusioner, nedskärningar, kapitalunderskott, skuldsaneringar och stora fall på börsen.
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.