Olagliga bostäder legaliseras · Topp 3 billigaste livsmedelsbutiker · Världens mäktigaste kvinna är spanjorska

Olagliga bostäder legaliseras · Topp 3 billigaste livsmedelsbutiker · Världens mäktigaste kvinna är spanjorska

Olagliga bostäder legaliseras

ulovlighus1
Junta de Andalucía har antagit ett nytt omfattande dekret som ska legalisera de 327 000 bostäder som byggts i Andalusien utan fullständiga bygglov. Dekretet omfattar 60 000 bostäder i Málagaprovinsen. Med det nya dekretet önskar Juntan att sätta punkt för tidigare oriktigheter och samtidigt eliminera de många enskilda lösningar som PSOE antog åren 2012-2018 men som inte löste problemet. Majoriteten av de många illegala bostäderna byggdes under byggboomen på 00-talet. Bostäderna byggdes med tvivelaktiga kommunala tillstånd som inte koordinerades med Junta de Andalucías överordnade stadsplan. Om de många olagliga byggena inte legaliseras skulle det utan tvekan medföra en stor juridisk diskussion mellan bostadsägare, kommuner och Juntan i Sevilla.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Topp 3 billigaste livsmedelsbutiker

mercadona
Spanska konsumentföreningen (OCU) har besökt 1 225 livsmedelsbutiker i 65 städer för att jämföra priser. Resultatet av den stora undersökningen har visat att livsmedelskedjorna Supeco, Cash Fresh och Mercadona är de tre billigaste livsmedelskedjorna i Spanien. De två förstnämnda är inte så utbredda i Málagaprovinsen.
Konsumentföreningens analys visar även att en genomsnittsfamilj kan spara över 1 000 euro om året genom att handla i de billigaste livsmedelsbutikerna.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Världens mäktigaste kvinna är spanjorska

anabotin
Ana Botín toppar listan över världens mäktigaste kvinnor. Bakom rankningen står tidningen ”Fortune”. Ana Botín är president och storaktionär i Banco Santander. År 2014 tog hon över efter sin far och sedan dess har hon omstrukturerat och förbättrat bankens globala resultat med 40 procent och det är speciellt i Mexiko samt Brasilien som banken upplever stor tillväxt.
Banco Santander har totalt 32 miljoner kunder och har, med Ana Botín vid rodret, blivit en av världens största banker. Detta gör henne till världens mäktigaste kvinna framför kvinnorna bakom läkemedelskoncernen GlaxoSmithKline och utrustningstillverkaren Gree Electric Appliances.
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.