Swespania – den svenska föreningen i Fuengirolas hamn

Swespania – den svenska föreningen i Fuengirolas hamn

I maj i år öppnade den svenska föreningen Swespania sin föreningslokal i Fuengirolas hamn.
 
Swespania grundades av Abdo Tjattal med familj hösten 2018 och sedan öppnandet har Swespania blivit mötesplatsen för alla – stora som små.
 
”Idén med föreningen har funnits ett par år innan vi flyttade till Costa del Sol i januari 2018. Från början visste vi inte riktigt vad vi ville satsa på, förutom att vi vill behålla våra svenska traditioner samt kultur och samtidigt integreras i det spanska samhället. Men med tiden mognade idén och nu hälsas alla glatt välkomna till Swespania i Fuengirola”, säger Abdo Tjattal.
 
Svenska föreningen Swespania har haft en fantastisk start på verksamheten med många medlemmar som bidrar med mycket trevlig gemenskap. Föreningen har redan haft flera populära evenemang som asiatiska aftnar, libanesisk afton, spansk afton, många svenska aftnar, kräftskiva, flera kalas, matlagningsträffar och flera event med barn från svenska skolan m.m.
 
”I höst kommer vi att ha många liknande events och vi jobbar med att starta ett svensk fritidshem för barn mellan 6-12 år. Med detta kommer vi att erbjuda hämtning och lämning med bil eller till fots, beroende på hur långt det är till skolan eller bostaden, tillsammans med en erfaren fritidspedagog och även äldre elever ifrån svenska skolan. Aktiviteterna kommer att vara många; som matlagning, lära sig spanska på ett roligt sätt, strandhäng, sportaktiviteter som paddel, gymnastik, inlines och mycket mer samt självklart massor med lekar och besök i lekpark”, berättar Abdo Tjattal som fortsätter: ”Vi kommer även att starta en svensk turistinformation som kommer att hjälpa svenskar med t ex tolkningshjälp, biljettbokning till olika evenemang och så kan vi också hjälpa till och hänvisa till seriösa mäklare, revisorer, konsulter och advokater om så behövs.”
För mer information om föreningen och evenemang se: www.swespania.se och www.facebook.com/swespania/
 
Svenska föreningen Swespania hälsar dig välkommen!
 
Adress:
Puerto Deportivo 330
29640 Fuengirola

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.