Skatteverket inför hittelön · Pro-spanjorerna rör på sig i Katalonien · Toppchefer sparkade i Málaga CF

Skatteverket inför hittelön · Pro-spanjorerna rör på sig i Katalonien · Toppchefer sparkade i Málaga CF

Skatteverket inför hittelön

skattevaesen
Känner du till att en person avlidit och personen i fråga varken har arvingar eller testamente kan du, om du anmäler dödsfallet till myndigheterna, få hittelön på 10 procent av den avlidnes tillgångar av det spanska skatteverket. Orsaken till detta initiativ är att det varje år dör tusentals ensamma människor i landet, vilket innebär stora mängder administrativt- och undersökningsarbete för att lokalisera eventuella arvingar. Därför ger myndigheterna nu denna hittelön på 10 procent till personer som anmäler och ger nyttig information till skatteväsendet. Enligt lag ska 2/3-delar av den avlidnes förmögenhet gå till sociala ändamål medan den sista tredjedelen går till skatteverket, om tillfället är att den avlidne alltså varken har arvingar eller testamente. Hittills har 56 anmälningar gett resultat. Dessa har främst kommit från grannar.

 
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 
 

Pro-spanjorerna rör på sig i Katalonien

spanien katalonien
Förra veckan präglades av stora demonstrationer och våldsamma oroligheter i de största städerna i Katalonien efter domstolens domar mot de katalanska politikerna som stod bakom det olagliga självständighetsvalet för två år sedan. Som motreaktion mot de stora demonstrationerna kommer katalanska pro-spanjorer nu på söndag att ge sig ut på gatorna i Barcelona. Bakom den planerade marschen på söndag står de stora katalanska folkrörelserna som önskar att Katalonien ska tillhöra Spanien, och marschen förväntas fylla stora delar av centrum.
Flera ledande politiker förväntas delta i demonstrationen, men de kommer inte att få taltid då folkrörelsen vill rikta all uppmärksamhet mot det katalanska folket.
Enligt opinionsundersökningar och valresultat är katalanerna delade i två lika stora grupper när det kommer till frågan om regionens tillhörighet.
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 
 

Toppchefer sparkade i Málaga CF

malaga cf fyret
I fotbollens tecken började veckan med ett par dramatiska dygn för Málaga CF. Klubbens ägare och president, shejk Abdullah Al-Thani, har på nytt överklagat domstolsbeslutet som ger hotellkedjan BlueBay rätt till 49 procent av hans aktiekapital i klubben, som uppgår till 97 procent. Och därefter avskedade han två toppchefer. Under måndagen fick sportchefen José Luis Pérez Caminero sparken, han är f.d. spansk landslagsspelare och har arbetat i klubben i två år. I tisdags sparkades advokaten och den juridiska rådgivaren Joaquin Jofre efter sju års tjänst varav hans det senaste året har haft ansvar över den dagliga driften. Och i onsdags rök Al-Thanis amerikanska rådgivare, Richard Shaheen, upp i toppen. Det förväntas nu att han kommer att utnämnas som generaldirektör för klubben officiellt, efter att ha stått för den senaste utrensningen. Richard Shaheen har fått i uppgift att få ordning på klubbens ekonomi. Med andra ord ska han skaffa fram de 5 miljoner euro som Caminero inte lyckades sälja spelare för. För att hålla sin inom Financial Fair Play-reglerna har han en tidsfrist fram till nyår, enligt det professionella spanska fotbollsförbundet. Under de senaste veckorna har Richard Shaheen varit överallt i Málaga CF. Shejkens nya starka man är utbildad vid flera amerikanska universitet och 1998 kompletterade han sin utbildning med en bank- och ekonomiutbildning vid Bucknell University i Lewisburg, i Pennsylvania. Sedan avslutade han med en Master of Business Administration (MBA) vid University of Maryland.
På lördag möter Málaga CF motståndarna Oviedo på hemmaplan – Estadio La Rosaleda.
 
 
 
 
 
 
{loadposition google} 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.