Franco flyttas på torsdag · Hyrorna chockhöjs · Rysarval att vänta

Franco flyttas på torsdag · Hyrorna chockhöjs · Rysarval att vänta

Franco flyttas på torsdag

Diktator Francos kvarlevor flyttas på torsdag förmiddag kl. 10. Efter flera års politisk debatt och juridiska diskussioner med Francos efterlevande flyttas nu hans kvarlevor från det pragmatiska Valle de los Caídos ”de stupdades dal” till en kyrkogård 50 km från den nuvarande graven. På den nya platsen får den tidigare diktatorn sällskap av flera av hans tidigare ministrar från hans regeringstid samt några diktatorer från de latinamerikanska länderna, personer som Spanien gav exil till för många år sedan.
Franco har sedan sin död 1975 legat begravd i ”de stupades dal”, som är ett stort, fint och välbesökt minnesmärke för de som stupade under det spanska inbördeskriget.

 
 
 
KALENDER Landingpage
 
 
 
 

Hyrorna chockhöjs

 lejepriser spanien
Under det senaste året har bostadshyrorna i Málagaprovinsen höjts med mellan 3-10 procent beroende på stad, läge och bostad. Mest har hyrorna höjts i centrala Málaga. Där ligger kvadratmeterpriset nu på 10 euro per kvadratmeter. Med andra ord kostar det i dag 1 000 euro att hyra en bostad på 1 00 m2. Dyrast är det att bo i Marbella. Där ligger hyrorna nu på 12 euro/m2. I analysen från bostadsportalen idealista.es är det uppseendeväckande att hyrorna höjts så mycket. Till och med i Torremolinos, som för bara några år sedan var en av de billigaste städerna i provinsen att hyra bostad i, har hyrorna höjts och närmar sig nu 10 euro/m2. Billigast just nu är det att hyra bostad i Vélez-Málaga. Där ligger hyrorna på 5,5 euro/m2.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 

 

Rysarval att vänta

valg spanien november2019 
Det är bara två och en halv vecka kvar till parlamentsvalet och de första opinionsundersökningarna har sett dagens ljus. De visar att det kommer att bli ett mycket jämnt val, vari bara några få mandat kan bli avgörande. PSOE blir utan tvivel återigen Spaniens största parti, men partiet vinner inte nödvändig terräng för att samla ihop en klar majoritet. Vidare ses att det nya partiet inom spansk politik, Más País, blir representerat i parlamentet, men på bekostnad av Podemos, som också är en självklar samarbetspartner för PSOE. På andra sidan tyder allt på att Partido Popular får ett bra val. Partiet flyger fram och ser för första gången möjligheten till en bred lösning över mitten med PSOE. VOX verkar också gå framåt. Valets stora förlorare ser ut att bli Ciudadanos, som verkar förlora hälften av sina röster. De små nationalistiska partierna förväntas alla hålla kvar vid sina mandat som, vanan trogen, kan väga tungt på vågen.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.