Andalusisk offensiv på World Travel Market · Iberia köper Air Europa · Nytt Mercacentro i Fuengirola

Andalusisk offensiv på World Travel Market · Iberia köper Air Europa · Nytt Mercacentro i Fuengirola

Andalusisk offensiv på World Travel Market

world travel market
Det är världens tredje största resemässa och den viktigaste av dem alla för den spanska turismen. Var tredje turist i Andalusien kommer från Storbritannien och efter Thomas Cooks konkurs nyligen och det stundande Brexit har både Málaga stad, Costa del Sols turistråd och Junta de Andalucía satsat allt i år på att synas så bra som möjligt under veckans World Travel Market (WTM) i London. Junta de Andalucías monter är den största någonsin med sina 500 m2 och Málaga är enda staden som är med på mässan under eget namn. Hundratals politiker, researrangörer och annat branschfolk har veckan fylld med affärsmöten i den andalusiska montern.
Totalt ställer 180 länder ut på mässan, som samlar 50 000 branschfolk, 9 000 researrangörer, 5 000 utställare och 3 000 journalister.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 

Iberia köper Air Europa

air europa
Affären är stor och ovanlig men under helgen skrevs en gigantisk affär under mellan de två största spanska flygbolagen. Iberia köper Air Europa för 1 miljard euro. Med köpet vill IAG-gruppen, som äger Iberia, Vueling och British Airways, först och främst stärka sin position på de transatlantiska flygningarna där Air Europa länge varit stark. Air Europa är historien om den spanska entreprenören Juan José Hidalgo från Salamanca som för 40 år sedan startade en resebyrå i Madrid. Han har aldrig varit rädd för att testa krafterna med de stora och han har alltid varit duktig på att hitta kapital till att förverkliga sina projekt. Aktiemajoriteten har han dock alltid hållit inom familjen. Med 66 flygplan i flottan och 11,8 passagerare förra året säjer han nu sitt livsverk.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Nytt Mercacentro i Fuengirola

mercacentro fuengirola
Efter flera års diskussioner, ovisshet och administrativt arbete har Fuengirolas borgmästare Ana Mula nu presenterat planerna för Fuengirolas saluhall Mercacentro, som ligger mitt över gatan från Fuengirolas tågstation. Kommunen har antagit ett projekt som innebär att den nuvarande saluhallsbyggnaden ska rivas, redan nästa år. Sedan ska det byggas upp ett nytt och modernt ”Epicentro” med öppna och ljusa ytor.
”Centret sak ge plats till nya företag och restauranger samt tillföra puls i Fuengirola, vilket kommer att gynna hela stadens näringsliv”, sa Ana Mula under presentationen och hon avslutade med: ”Fuengirola är en stad i utveckling och så kommer det att vara många år framöver. Tiden har sprungit ifrån nuvarande Mercacentro, som så länge präglats av tomma lokaler och få besökare.”
 
 
 

Julskog lyser upp julen i Málaga

julelys2019
I dag, onsdag, påbörjas monteringen av julbelysningen på Calle Larios i Málaga, gågatan som genom åren blivit känd långt utanför landets gränser för sin speciella julbelysning. Temat i år är ”El Bosque de la Navidad” (Julskogen), och det blir en skog med solar, änglar och vackert höstfärgade blad. Totalt består Julskogen av 22 bågar (12,8 m höga) med 730 000 ljuskällor längst med Calle Larios, allt levererat av Iluminaciones Ximénez, Córdoba-företaget som även stått för tidigare års belysning.
Invigningen av Julskogen sker den 29 november pågår fram till 5 januari, och under denna period kommer det bjudas på en ljus- och musikshow tre gånger per kväll, närmare bestämt kl. 18.30, 20.00 och 21.30. Musiken som kommer spelas är: All I want for Christmas is you av Mariah Carey, Jingle bell rock av Hillary Duff, En Navidad av Javián, Alex, David Bustamante och Academia OT med Rosana samt Never Back Down (Battlecry) inspelad med Sofia Session med orkester och kör.

Förutom Calle Larios dekoreras ytterligare 76 gator i centrala Málaga. Den totala kostnaden för dekorationerna uppgår till 806 000 euro, varav 532 000 euro står för dekorationerna på Calle Larios, och att ha julbelysningen tänd under 40 dagar uppskattas kosta 1 500 euro.
 
 
{loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.