Ny eko-turism i Málaga · Ingen klarhet om valet · Ingen vill plocka jordgubbar

Ny eko-turism i Málaga · Ingen klarhet om valet · Ingen vill plocka jordgubbar

Ny eko-turism i Málaga

shutterstock 1232220469
 
Málagas turistguider kommer framöver att fokusera mer på ekologi i deras guidade turer runt staden. Från och med den 22 november kommer guiderna bakom de så kallade ”free tours” visa turisterna hur man i Málaga stad arbetar med sopsortering, minimering av plast samt skyddar och skapar nya grönområden. Guiderna kommer även att berätta om kommande eko-initiativ samt förklara vad man bör göra för att skydda Málaga mot klimatförändringar.
”Free tour” är ett förhållandevis nytt koncept för turister som vill komma nära staden. De guidade turerna görs till fots och pågår normalt i 2-3 timmar. Som namnet antyder är de guidade turerna i praktiken gratis men vid turens slut erbjuds deltagarna att betala valfri summa – motsvarande vad varje enskild deltagare tycker att turen varit värd.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Ingen klarhet om valet

spanien valg
På söndag är 34 miljoner röstberättigade spanjorer kallade till valurnorna – igen. De är nämligen femte gången på bara 10 år som det utlysts parlamentsval i Spanien. Och även denna gång står valet öppet. PSOE blir, högst troligt, landets största parti men det är oklart vilka partiet kan och vill ingå en koalition med för att lösa den blockad som präglat spansk politik de senaste åren. De nuvarande oppositionspartierna Partido Popular och Ciudadanos har inte heller kommit med konkreta förslag på lösningar till hur en möjlig regering skulle kunna se ut. PP ser ut att gå framåt i valet medan opinionsundersökningarna visar att Ciudadanos kommer ta ett stort steg tillbaka. Det nya partiet på högerkanten, VOX, ser ut att få ett framgångsrikt val medan det nya vänsterkantspartiet, Más País, med nöd och näppe klarar sig in i parlamentet. Allt tyder därför på att det återigen kommer bli ett jämnt val vari de katalanska och baskiska separatistpartiernas mandat kan bli avgörande. Allt kan hända, så Spanien håller andan fram till söndag kring midnatt, när det slutgiltiga valresultatet presenteras.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 

Ingen vill plocka jordgubbar

shutterstock 74967256
De bästa spanska jordgubbarna kommer från Huelva. Alla vill äta dem men ingen vill plocka dem. Säsongen knackar snart på dörren och de lokala jordgubbsodlarna är i behov av 10 000 personer till att plocka bären under december, januari och februari. Men i år, liksom tidigare år, är det svårt att hitta arbetskraft. Bara 500 personer har reagerat på platsannonserna från arbetsgivarna. Arbetet är monotont samt fysiskt krävande och för en månadslön på 900 euro är det svårt att hitta folk som vill jobba – trots att arbetslösheten i Huelva är skyhög, precis som i resten av Andalusien. På grund av detta pekar allt mot att Huelvaprovinsen, återigen, fylls med marockanska kvinnor som gärna tar sig an arbetet.
Jaénprovinsen har samma problem, under samma period, när det är dags för den årliga olivskörden.

 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.