Ingen klarhet efter valet · Ingen åsnetaxi till tunga · Oväder att vänta

Ingen klarhet efter valet · Ingen åsnetaxi till tunga · Oväder att vänta

Ingen klarhet efter valet

psoe pedro sanchez
 
Maktbalansen i spansk politik flyttades bara några millimeter vid söndagens parlamentsval. Socialistpartiet med Pedro Sánchez i spetsen är visserligen fortfarande landets största parti men de stora orden om en valseger för både socialistpartiet och deras stödparti Podemos sågs ej. De förlorade nämligen en handfull mandat och står nu alltså ännu längre bort från att kunna samla majoritet jämfört med före valet. På den andra sidan av parlamentet har det nya partiet i spansk politik, VOX, storma fram. Även Partido Popular (PP) såg framgångar medan Ciudadanos kollapsade helt från 52 till 10 mandat i parlamentet. Valet har därför inte förändrat maktbalansen i landet det minsta och den enda direkta möjligheten för en ny regering är PSOE i en minoritetsregering, eventuellt i koalition med Podemos.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 

Ingen åsnetaxi till tunga

mijas aesel
 
Mijas kommun förbättrar nu villkoren ytterligare för stadens kända åsnetaxier. I samråd med stadens djurrättsförening och åsnornas ägare har nu en ny lag antagits, som från och med årsskiftet innebär att personer som väger över 80 kg inte längre får rida på åsnorna. Som en del av den nya lagen ska kommunen inom loppet av 2020 montera en ny och förbättras hållplats för åsnorna samt åsnornas ägare ska i framtiden kunna visa fram dokument på att åsnorna genomgår rutinmässiga hälsokontroller hos veterinär.
Under de senaste 3-4 åren har det pågått en het debatt kring åsnetaxiernas framtid och rättigheter.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 

Oväder att vänta

storm
 
I flera provinser i Andalusien råder det alarmberedskap på grund av kraftiga vindar. Mycket tyder på att ett oväder kommer att dra in över Málagaprovinsen under onsdagen eller torsdagen, och ovädret förväntas hålla i sig ett par dagar. Det förväntas vindstyrkor på 70-80 km/h på Costa del Sol. På en del platser, bland annat i Granada, uppmättes under tisdagen vindar på upp till 93 km/h. Det är sällan som det blåser så våldsamt och de lokala myndigheterna har redan satt in alarmberedskap i Málaga, då man fruktar att t ex omkullblåsta träd kan komma att medföra stora trafikproblem samt strömavbrott.
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.