PSOE och Podemos siktar mot ny regering · Fler trafikolyckor i Andalusien · Broadway till Málaga

PSOE och Podemos siktar mot ny regering · Fler trafikolyckor i Andalusien · Broadway till Málaga

PSOE och Podemos siktar mot ny regering

psoe podemos
Med en aning tur kan Spanien få en ny regering redan innan jul. PSOE och Podemos har nämligen skrivit under ett nytt regeringsunderlag som ska säkerställa en framtida koalition mellan de två partierna. Pakten mellan PSOE och Podemos består i korta drag av tio punkter, som ska förbättra landets arbetslöshet, ekonomi och sociala jämlikhet. Som en del av pakten ingår också att Podemos ska ha ministerposter. De två partierna saknar dock 20 mandat för att kunna genomföra deras plan men det förväntas att de mindre, moderata nationalistpartierna kommer stötta det nya. Är inte det tillräckligt finns det hopp om att partier som Ciudadanos och Partido Popular röstar blankt för att få en lösning på den politiska blockad som lamslagit spansk politik under nu snart ett år.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Fler trafikolyckor i Andalusien

trafik uheld
 
Antalet dödsfall relaterade till trafikolyckor minskar i Spanien, men ökar i Andalusien. För nuvarande år har 161 personer omkommit i 142 allvarliga olyckor på de andalusiska vägarna. Det är en ökning med 24 omkomna och 15 procent i antalet olyckor. Utvecklingen bekymrar Junta de Andalucía som nu ska tillsätta en arbetsgrupp för att utarbeta en plan för att förbättra trafiksäkerheten.
Under de senaste tio åren har det hållits flera kampanjer, hastighetsbegränsningarna har reducerats i flera områden och det har placerats ut hastighetsradars för att försöka få förare att hålla sig till hastighetsbegränsningarna.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

 

Stora skador efter stormen i Málaga

uvejr malaga1989
(Foto: Málaga Hoy)

Med vindar upp till 74 km/h utsattes Málaga under torsdagen för årets hittills kraftigaste oväder. Längs hela Costa del Sol ses i dag omkullblåsta träd och andra skador, men värst utsatt har Málaga stad varit, där en brygga i hamnen Muelle Uno inte klarade av att stå emot den våldsamma stormen.
Än värre har det varit i norra Spanien, speciellt i Galicien, där vindarna nådde upp till 120 km/h och havsvågor på 8-10 meter orsakade översvämningar på flera platser. I flera städer rekommenderade myndigheterna invånarna att hålla sig inomhus.
Ovädret förväntas avta under fredagen – även i Málagaprovinsen.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Broadway till Málaga

soho teatro
 
Säger man teater i Málaga säger man Teatro Cervantes. Så har det varit under en hel generation. Men Antonio Banderas har nu på allvar skapat ett komplement till den gamla hyllade teatern. Med sin teater ”Teatro del Soho Caixabank” i Málagas nya Soho-kvarter kommer han att sätta upp nya föreställningar och föra ny kultur till staden. Hans första projekt ”A Chorus Line”, som är en klassisk Broadway-föreställning, har premiär i slutet av månaden och nästan samtliga 40 000 biljetter har redan sålts.
”Detta projekt har kostat mig en förmögenhet och jag har ingen aning om jag någonsin får se pengarna igen. Men jag brinner för det jag gör och så vill jag leva resten av mitt liv”, har Antonio Banderas, som regisserar pjäsen samtidigt som han också är med i den, sagt.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Rotaryklubbens årliga Charity Walk i San Pedro i morgon lördag

 
Vädret ser lovande ut för en härlig promenad på strandpromenaden med start vid Restaurang Nuevo Reino i San Pedro. Det finns tre alternativa vandringssträckor och man väljer själv vilken sträcka som man känner för att gå. Den första vandringen börjar kl. 9.30.
Det går bra att anmäla sig på plats till vandringen men tyvärr tas det inte emot fler bokningar för lunchen efteråt.
Anmälan gör till: saraneil@hotmail.com.
Deltagande kostar 20 euro, vilket går till välgörenhet.

 

{loadposition google_native}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.