Fyra våldsamma mord på en månad · Snart ny regering · Freepik slår alla rekord

Fyra våldsamma mord på en månad · Snart ny regering · Freepik slår alla rekord


Fyra våldsamma mord på en månad

policia spanien
 
Senaste månaden har det skett fyra våldsamma mord på Costa del Sol, vilket är fler än någonsin under så kort tid. De fyra morden har alla relation till den organiserade kriminaliteten i narkotikavärlden.
Den 27 oktober hittades en bulgar skjuten på vägen mellan Marbella och Istán. Tre veckor senare sköts en arab i sin privata bostad i Marbella och den 22 november sköts en britt till döds med sex skott i närheten av sin bostad i Mijas. Sista offret är en 60-årig fransman, som sköts i Cabopino, Marbella, i tisdags. Alla morden betecknas som våldsamma och polisen har sagt att alla fyra mord har relation till narkotikavärlden, dock utan att de har relation till varandra. Både spansk polis och den europeiska unionens byrå för samarbete inom brottsbekämpning, Europol, gör allt för att utreda den organiserade brottsligheten, men kan inte förhindra enskilda kriminella handlingar.
 

Snart ny regering

ny regering spanien
 
Pedro Sánchez och PSOE verkar nu vara mycket nära att nå en överenskommelse med det katalanska separatistpartiet ERC, som ska säkra en ny koalitionsregering mellan PSOE och Podemos. De två partierna har behov av flera av de mindre nationalistpartiernas stöd för att bilda regering och här blir ERC tunga på vågskålen. Förhandlingarna med det katalanska separatistpartiet är känsliga eftersom partiet är det mest radikala i strävan efter att få ett katalanskt självständighetsval. Under Nato-konferensen i London i går (torsdag) sa Pedro Sánchez att alla förhandlingar och avtal med de nya samarbetspartierna kommer att ske inom grundlagens ramar.
 

Freepik slår alla rekord

freepik
 
Arbetslöshetssiffrorna är oftast sorgliga liksom arbetslöshetsköerna långa när det skrivs om det i nyheter. Men en del företag i Málaga upplever en så stor tillväxt att de har svårt att hänga med och hitta kvalificerad arbetskraft. Detta gäller företaget Freepik, som sedan starten 2010 har utvecklats till en sann framgångshistoria och som vid årets slut förväntar sig ha fördubblat sin omsättning och medarbetarstab jämfört med förra året. Därmed når Freepik upp till en omsättning på 30 miljoner euro och 180 anställda. År 2017 fick bolaget en fin placering på Financial Times Top 30-lista över snabbast växande företag i Europa.
Freepik har utvecklat en onlineplattform med grafiskt material som design, foto och bilder. Plattformen har i dag köpare och säljare i hela världen. För de kommande åren förväntar sig Málagaföretag en så stor tillväxt att de vid slutet av år 2021 kommer att ha 500 anställda.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.