Málaga förlorar direktflyg till New York · Snart billigare AVE-tåg · Regeringen förhandlar med separatisterna

Málaga förlorar direktflyg till New York · Snart billigare AVE-tåg · Regeringen förhandlar med separatisterna

Málaga förlorar direktflyg till New York

delta airlines 
 
Costa del Sol och turismen brukar höra ihop med framgång och goda nyheter men det är dessvärre inte fallet denna gång. Efter elva år lägger Delta Air Lines nu ned deras direktavgångar mellan Málaga och New York. Det har hittills varit den enda direktavgången mellan New York och Andalusien, varför rutten haft stor betydelse för den amerikanska turismen på Costa del Sol samt övriga Andalusien. Málagas borgmästare, Francisco de la Torre, är besviken och frustrerad över Delta Air Lines beslut och har bett bolaget bakom hyresavtalet av Málaga flygplats, AENA, att gör allt de kan för att etablera ett nytt samarbete med ett nytt bolag. I flera års tid har Francisco de la Torre velat se direktförbindelser till både New York, Miami och en sydamerikansk huvudstad samt bättre flygförbindelser till Kina och Japan.

 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 

Snart billigare AVE-tåg

ave tog 
 
Från och med nästa år blir det troligtvis betydligt billigare att gå ombord på de spanska höghastighetstågen AVE. Sträckorna har nämligen avreglerats och öppnats för nya aktörer. Det innebär att från och med nästa år kommer konsumenterna att fritt kunna välja mellan tre bolag när de t ex vill resa med snabbtåg till Madrid eller Sevilla. De nya aktörerna på marknaden blir det spanska bolaget Air Nostrum i samarbete med italienska Trenitalia och det sista bolaget är franska Rielsfera. Avregleringen förväntas innebära att biljetterna till snabbtågen blir ca 20 procent billigare för konsumenterna.
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 

Regeringen förhandlar med separatisterna

ERC katalonien 
 
Den sittande regeringen har nu officiellt inlett förhandlingar med det katalanska nationalistpartiet ERC. Ska regeringspakten mellan PSOE och Podemos bli verklighet har Pedro Sánchez och hans trupp behov av stöd från flera av de mindre partierna – bland annat det moderata baskiska nationalistpartiet PNV samt det mycket mer radikala ERC från Katalonien.
Förhandlingarna med de katalanska separatisterna har fått oppositionen att se rött om än att socialistpartiet försäkrar att de i förhandlingarna med ERC inte kommer att kompromissa med grundlagens bestämmelser och principer.
Socialistpartiet håller fast vid att den nya regeringen kommer att tillträda innan jul.
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.