Andalusien färdig med storstilad vaccinplan

Andalusien färdig med storstilad vaccinplan

Projektet heter ”Plan 500 000” och med denna siktar Junta de Andalucía på att vaccinera 500 000 invånare i veckan, så snart det blir fler vaccin tillgängliga. Planen, som just presenterats, visar att man från och med nästa månad står redo med 747 platser där vaccinationerna ska äga rum. Förutom vanlig sjukvårdspersonal har Juntan utbildat 14 000 personer – sjuksköterskestuderande, pensionerade sjuksköterskor och frivilliga – till att hantera vaccineringen. Platserna som det handlar om är, förutom de vanliga vårdcentralerna, idrottshallar, kongresscenter, feriaplatser, parkeringsgarage i shoppingcenter och tjurfäktningsarenor. I Málagaprovinsen har man i detta syfte förberett 40 vårdcentraler, 19 nya fasta platser (idrottshallar, kongresscenter m.m.) och 17 mobila enheter som ska operera mellan provinsens byar. Alla vaccinationsplatser kommer ha en liten administrativ avdelning samt ett viloområde, där de vaccinerade ska vila i minst 15 minuter efter vaccineringen. Efter vaccineringen kan man som vaccinerad ladda ned ett digitalt vaccincertifikat på bland annat ”clicksalud”.

Hos Junta de Andalucía räknar man med – precis som i den spanska regeringen – att det från april kommer att finnas tillgång till många fler vaccin än det gjort hittills. Målet fortsätter att vara att 70 procent av den spanska vuxna befolkningen ska ha vaccinerats inom loppet av sommaren.

(Källa: Diario SUR och El País)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.