Andalusiens restriktionssystem ses över

Andalusiens restriktionssystem ses över

Systemet för stängningar av kommungränser och kommuner förväntas ändras. Regionalregeringen har beslutat att hålla ett möte med en expertkommitté för att se över systemet som tillämpas i dag. Ett förslag som presenterats är att ändra från att kommunernas smittsiffror aktualiseras två gånger i veckan till de ska aktualiseras bara en gång i veckan. Detta framförde Juanma Moreno, Andalusiens regionalpresident, under en presskonferens i måndags. Orsaken till förslaget är att det aktuella systemet visar mycket fluktuerande smittsiffror, vilket kan orsaka nedstängning av icke-nödvändig aktivitet i en kommun baserat på en enskild dags siffror fastän den generella smittkurvan i kommunen faktiskt går åt rätt håll.

Juanma Moreno meddelade även att han kommer att se över möjligheten att, i fall med nedstängning av icke-nödvändiga verksamheter, korta nedstängningsperioden till tio dagar i stället för dagens 14 dagar. Detta är ett led i strävan efter mer flexibla och effektivare verktyg för hanteringen av smittan, då kurvan för tredje vågen i Andalusien tycks ha vänt.

Avslutningsvis påminde presidenten att det inte på något sätt är tillfälle att sänka garden: ”Vi måste fortsätta att vara mycket försiktiga för smittsiffrorna är fortsatt mycket höga. Över 100 smittade per 100 000 invånare är oroväckande, och Andalusien har kommuner som överstiger 900.” 

(Källor: Diario SUR och El Mundo)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.