Spanjorerna blir fetare under pandemin

Spanjorerna blir fetare under pandemin

Spanjorerna har gått upp mest i vikt under pandemin; 38 procent av befolkningen har gått upp i vikt och genomsnittsviktökningen är 5,7 kg. Siffrorna kommer från en undersökning genomförd i 30 länder, av det internationella marknadsundersökningsföretaget Ipsos, som tittat på vilka hälsoeffekter som ses av pandemin. Men det är inte bara i Spanien som tendensen syns, globalt har inte färre än 31 procent gått upp i vikt sedan coronavirusets utbrott, och det med en genomsnittsviktökning på 6,1 kg.

Med det sagt tåls det att tillägga att många spanjorer också gått ned i vikt under pandemin; inte färre än 21 procent, vilket är den näst högsta siffran i undersökningen, endast i Storbritannien har fler blivit smalare, nämligen 24 procent. Det kan jämföras med att endast 10 procent av alla deltagarna i undersökningen gått ned i vikt under perioden. 

Viktökningen bland spanjorer ses främst bero på ökad alkoholkonsumtion, minskad fysisk aktivitet och småätande. 

(Källa: ipsos.com)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.