Är min bostad säker mot husockupanter under det nödläge som utlysts i Spanien?

Är min bostad säker mot husockupanter under det nödläge som utlysts i Spanien?

Det rör sig om en officiell ökning på 10 %, vilket kan jämföras med en minskning av antalet inbrott i vanliga bostäder som polis och larmföretag har registrerat.  Anledningen är mycket enkel: det är så lätt att hitta bostäder som står tomma, genom att titta på webbplatser för uthyrning av semesterbostäder. Det är särskilt enkelt nu när vi vet att det i många regioner inte ens är tillåtet att hyra dessa bostäder.  

Det är inte ett enskilt fall. Bara på Airbnb, ledande inom semestersektorn, hittar vi över 190 000 bostäder som är ämnade för korttidsuthyrning, helger och korta semestrar, som nu står tomma på grund av omständigheterna under det nödläge som fortfarande är utlyst på grund av krisen med covid-19. Det rör sig om över 430 000 tillgängliga sovplatser i hela Spanien, vilket är långt över antalet hotellplatser i landet, enligt rapporter från ExcelTur.

Med detta scenario är det för varje dag som går viktigare med ett större skydd och kontroll av bostäder för att på så sätt förebygga problemet med husockupanter. Därför är det viktigt att utrusta bostäderna med säkerhetsmekanismer som kan detektera oegentligheter i tid. Dessa är anslutna till larmcentraler så att utryckningstjänst och säkerhetsstyrkor kan aviseras om våld eller ockupation och vara på plats så snabbt som möjligt. På så sätt kan man undvika farliga händelser med husockupanter både i fristående bostäder och, vilket är vanligare, i flerbostadshus.

Detektorer för rörelse, vibrationer, temperatur, rök, översvämning med mera, upptäcker och varnar för alla typer av intrång eller händelser i bostaden, så att nödtjänsten kan åka dit vid minsta misstanke om olaglig husockupation. Detta gör utan tvekan att bostäder med integrerat larm i allmänhet undviks av organiserade ockupanter. 

Under nödläget har många områden som vanligtvis är fulla av liv och rörelse lämnats öde, och många butiker och andra lokaler har stängt, med material av högt värde kvarlämnat – ofta helt utan säkerhet. 

Säkerhetsföretag som Sector Alarm, med egen larmcentral, utryckningstjänst och avisering till polis och nödtjänster, är ett utmärkt alternativ för att förhindra situationer med ockupation eller andra intrång, och att agera omedelbart när de trots allt inträffar.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.