Arabiska bad från 12:e århundradet hittade i tapasbar i Sevilla

Arabiska bad från 12:e århundradet hittade i tapasbar i Sevilla

När den populära baren Cervecería Giralda (från 1923) i Sevillas historiska centrum nyligen genomgick en omfattande renovering hittades ett hammam från det 12:e århundradet. Under en renovering som gjordes tidigt på 1900-talet hade arkitekten täckt över, och därmed bevarat, originalväggarna som härstammar från Almohadkalifatet, som rådde över Al-Andalus under det 12:e århundradet. Renoveringsarbetet, som nu sker under arkeolog Álvaro Jiménez vaksamma ögon, har avslöjat geometriska detaljer och väggmålningar i rött, ockra och vitt, vilka är färger unika för Spanien och Portugal. Badet låg i närheten av stadens största moské från samma tid, då Sevilla och Marrakech var kalifatets två huvudstäder. Fyndet har även avslöjat 88 luceras, eller takfönster, med olika former och storlekar. 

Den nya renoveringen kommer att bevara badet, som besökare kommer att kunna beundra när Cervecería Giralda återigen slår upp sina dörrar i mars.

(Källa: El País)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.