Arbetslöshet: Förfärlig januari

Arbetslöshet: Förfärlig januari

Årets första månad, januari, presenterar alltid dåliga sysselsättningssiffror men årets januari uppvisar de värsta siffrorna sedan krisårens början 08/09. Mer exakt har arbetslösheten i landet ökat med 90 248 personer, varav 6 120 uppges finnas i Málagaprovinsen. Med dessa dåliga januarisiffror har Spaniens totala arbetslöshet passerat 3,2 miljoner personer, varav 154 000 personer finns registrerade i Málagaprovinsen.

Den nya regeringen har nästan helt låtit bli att kommentera utvecklingen och har i stället vänt uppmärksamheten till de nya avtalen mellan arbetsmarknadens parter, som säkrar en ökning av minimilönen. 

Oppositionen och flera ekonomer pekar nu på osäkerheten kring den nya regeringens fundament och dess framtida reformer som två av de viktigaste faktorerna bakom de dåliga arbetslöshetssiffrorna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.