Fler botas från cancer i Málaga

Fler botas från cancer i Málaga

Den internationella cancerdagen uppmärksammades i hela landet i tisdags, även i Málaga, med insamlingar, konferenser och informationsmöten. Fler än någonsin drabbas av den fruktade sjukdomen – men fler än tidigare botas också. I Spanien överlever i dag 1 procent fler cancerdrabbade sjukdomen jämfört med för bara ett år sedan. Ny teknologi och duktiga läkare är de två huvudorsakerna bakom de förbättrade resultaten. Dock har den offentliga budgeten till forskning halverats sedan 2011, varför den spanska föreningen mot cancer (AECC) önskar mer ekonomiska medel till forskning och information. Föreningen menar att tobak och övervikt är två av huvudorsakerna bakom sjukdomen och att mängden cancerdrabbade skulle minska betydligt med fler informationskampanjer.

I dag kämpar 1,5 miljoner spanjorer mot sjukdomen och varje år drabbas 275 000 personer, av dessa 9 000 i Málagaprovinsen.

Totalt sett överlever ca 55 procent av de cancerdrabbade i Spanien sjukdomen i dag.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.