Coronavirus: Ta fram gåskorna

Coronavirus: Ta fram gåskorna

Från och med lördag får vi alla komma ut i den friska luften igen – i alla fall en gång om dagen. Utegångsförbudet gäller fortfarande, men regeringen lättar nu på reglerna lite.

Redan denna vecka har barn fått gå ut en stund, och från och med nu på lördag, 2 maj, gäller det alltså alla. Det innebär att vi alla fritt kan promenera eller springa en tur om dagen. Denna promenad eller springtur ska dock ske individuellt och alltid inom tidsrummet mellan kl. 6-10 på morgonen eller kl. 20-23 på kvällen (max två vuxna från samma hushåll får gå tillsammans). Svaga och äldre över 70 år kan även de njuta av frisk luft – och denna grupp i sällskap med en följare. Äldres tur i de fria ska ske mellan kl. 10-12 på förmiddagen eller mellan kl. 19-20 på kvällen. Barn kan som sagt redan vara ute en timme om dagen, men från och med lördag måste det ske mellan kl. 12-19.

Med dessa bestämda tider önskar regeringen säkra att det inte blir för mycket folk ute på gatorna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.