Markant minskning av Covid-19 smittosiffror

Markant minskning av Covid-19 smittosiffror

De senaste siffrorna på antal smittade av det fruktade viruset bäddar för optimism – både i Andalusien och i Spanien. Vid middagstid under tisdagen hade det, på nationellt plan, registrerats 1 308 nya smittade under de senaste 24 timmarna, vilket är den lägsta siffran sedan det förklarades nationellt nödläge i Spanien den 14 mars, och 1 673 patienter hade friskförklarats under de senaste 24 timmarna.

”Så länge antalet friskförklarade är större än antalet nya smittade är viruset under kontroll”, säger Fernando Simón, som står i spetsen för landets centrum för koordination av hälsokriser (Centro de Cordinación de Emergencias Sanitarias). 

Även i Andalusien ger de senaste dagarnas siffror orsak till optimism. Under det senaste dygnet har 61 personer smittats medan 149 friskförklarats. Fernando Simón ser dessa siffror som särskilt bra, då det i dag genomförs fler provtagningar än tidigare. Han hoppas naturligtvis att trenden håller i sig även nu när barnfamiljer fått tillstånd att gå ut en timme om dagen.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.