Costa del Sol hoppas på den spanska turismen

Costa del Sol hoppas på den spanska turismen

Med Málagaprovinsens inträde i den så kallade Fas 1 för återöppnande av Spanien och att det för närvarande ser ut som om flygen kan komma i luften med start i juli, har fått lite av optimismen att återvända inom den hårt krisdrabbade turistsektorn. Hos Costa del Sols turistråd lägger man dock hoppet på den nationella turismen. I en färsk rapport jämför turistrådet den aktuella situationen med finanskrisen 2008/09, då sektorn också drabbades hårt. Turistrådet påpekar dock att antalet internationella flygningar i år bara kommer att bli en bråkdel jämfört med tidigare år. Å andra sidan visar rådets undersökningar av icke-residenta att hela 65 procent av Málagaprovinsens bostadsägare är spanjorer. Det är just denna stora målgrupp som sektorn nu hoppas se mycket av i år. 

Turistrådet ser Costa del Sol som en attraktiv, säker och ekonomiskt förnuftig destination för semesterhungrande spanjorer.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.