Lättnader i Spanien: Málaga jublar i Fas 1

Lättnader i Spanien: Málaga jublar i Fas 1

Stämningsbilderna från Costa del Sol ändrades radikalt i måndags när hela provinsen fick ta steget in i Fas 1 i centralregeringens plan för återöppnande av Spanien. I Fas 1 kan nästan alla butiker öppna sina dörrar igen liksom att alla kustens barer och restauranger får lov att delvis öppna för servering. Samtidigt har privatpersoners rörelsefrihet i samhället ökats markant. 

Málagaprovinsen ska befinna sig i Fas 1 under minst 14 dagar, dvs. fram till den 1 juni, då det uppskattas att provinsen kommer att uppfylla villkoren för att träda vidare in i Fas 2.

Medan den nya vardagen tar form arbetar regeringen i Madrid för fullt med att få tillstånd att förlänga det rådande nationella nödläget (estado de alarma) till slutet av juni. Tanken är att använda det nationella nödläget som ett juridiskt styrmedel under återöppnandets faser, i vilka bland annat den individuella rörligheten är elementär för att minska smittorisken mellan landets regioner. Trots att smittosiffrorna fortsätter att förbättras i hela landet är fortfarande 60 000 personer i Spanien smittade med Covid-19. 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.