Lättnader i Spanien: Málaga jublar i Fas 1

Lättnader i Spanien: Málaga jublar i Fas 1

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Stämningsbilderna från Costa del Sol ändrades radikalt i måndags när hela provinsen fick ta steget in i Fas 1 i centralregeringens plan för återöppnande av Spanien. I Fas 1 kan nästan alla butiker öppna sina dörrar igen liksom att alla kustens barer och restauranger får lov att delvis öppna för servering. Samtidigt har privatpersoners rörelsefrihet i samhället ökats markant. 

Málagaprovinsen ska befinna sig i Fas 1 under minst 14 dagar, dvs. fram till den 1 juni, då det uppskattas att provinsen kommer att uppfylla villkoren för att träda vidare in i Fas 2.

Medan den nya vardagen tar form arbetar regeringen i Madrid för fullt med att få tillstånd att förlänga det rådande nationella nödläget (estado de alarma) till slutet av juni. Tanken är att använda det nationella nödläget som ett juridiskt styrmedel under återöppnandets faser, i vilka bland annat den individuella rörligheten är elementär för att minska smittorisken mellan landets regioner. Trots att smittosiffrorna fortsätter att förbättras i hela landet är fortfarande 60 000 personer i Spanien smittade med Covid-19. 

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco