Covid-19: Aktuell vaccinering

Covid-19: Aktuell vaccinering

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

En miljon människor i Spanien har nu fått bägge doserna av covid-19-vaccinet. 47 dagar efter att Spanien startade vaccinationskampanjen mot covid-19 den 27 december på ett vårdhem i Guadalajara, har upp mot 1 miljon människor fått bägge doserna av vaccinet. Enligt uppgifter från hälsovårdsministeriet är det totalt 1 000 485 människor i Spanien, alltså strax över 2,1 procent av landets 47 miljoner invånare, som fått båda sticken.

Vaccinationsgraden skiljer sig dock markant från den hastighet som skulle göra det möjligt för Spanien att nå det uppsatta målet att ha vaccinerat 70 procent av befolkningen till slutet av sommaren, för att uppnå flockimmunitet.

Sedan kampanjen i Spanien startades har landet mottagit totalt 2 914 755 doser varav 83,1 procent, eller 2 423 045 enheter, har getts, dvs. strax över 51 000 om dagen. Men om Spanien vill att 33 miljoner människor ska vara vaccinerade innan slutet av september, skulle det behöva ges en kvarts miljon stick om dagen.

Hälsovårdsministeriet har påpekat att förseningarna under de första veckorna orsakades av leveransproblem och produktionsjusteringar.

Av de 2,4 miljoner vaccindoser som hittills getts i Spanien har majoriteten (fler än 2,3 miljoner) utgjorts av vaccinet från Pfizer/BionTech.

(Källa: Diario Sur)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco