Covid-19: centralregeringen ingriper i Madrid

Covid-19: centralregeringen ingriper i Madrid

Efter ett par veckors grälande med uppenbar politisk oenighet tar regeringen nu kontrollen över Madrid. Den spanska regeringen, med statsminister Pedro Sánchez och hälsoministern Salvador Illa i spetsen, är trötta på passiviteten i Madrid och har nu gett regionalregeringen exakt 48 timmar på sig att implementera regeringens nya dekret för landets huvudstad och de omkringliggande städerna, där smittan nu överstiger 500 personer per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna. Detta innebär bland annat att det från och med lördag kommer att stängas av för trafik till och från Madrid och de omkringliggande städerna. Inne i själva städerna kommer livet att fortsätta om än med strängare restriktioner för restaurangers kapacitet samt antalet tillåtna personer vid folksamlingar. 

Den totala smittsiffran för Spanien ligger dagligen fortfarande på ca 10 000 personer, varav ca 40 procent sägs befinna sig i Madrid. I Andalusien smittas ca 1 000 personer dagligen – mellan 100-300 befinner sig i Málagaprovinsen.

Det är fortfarande de enskilda regionerna som bär ansvaret för hanteringen av Covid-19-smittan, men det spanska hälsoministeriet har just skickat ut rekommendationer och riktlinjer till de områden som är hårdast drabbade.

(Källor: dagstidningen El País och statliga nyhetsbulletinen BOE.)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.