Stor tro på Costa del Sol

Stor tro på Costa del Sol

Trots den värsta sommaren på länge har tron på Costa del Sol som turistdestination inte minskat det minsta – tvärtom. Under året har mängder med nya hotell, hotellägenheter och turistbostäder nämligen blomstrat, som under gamla goda tider. Totalt sett har bäddkapaciteten i Málagaprovinsen ökat med 12 214 platser under 2020. 

”Tron på Costa del Sol och framtiden efter Covid-19-pandemin är stor. Det visas tydligt av de senaste siffrorna”, har Nuria Rodríguez från Junta de Andalucía sagt under en intervju med dagstidningen SUR. De nya hotell- och lägenhetsprojekten är jämt fördelade i hela provinsen och sträcker sig från ett nytt femstjärnigt hotell i Estepona till ett mindre hotell i byn Villanueva del Rosario (ca 35-40 km norr om Málaga) samt en handfull nya campingplatser.

I samma intervju påpekar Nuria Rodríguez att alla de hotell som just nu står tomma bara är stängda tillfälligt och att inga hotell i provinsen ännu förklarats i konkurs. Hon antar att de hotell som inte överlever kommer att säljas till nya investerare och återigen få en ljus framtid.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.