Covid-19: Första dagen utan dödsfall

Covid-19: Första dagen utan dödsfall

I söndags kunde hälsovårdsmyndigheten för första gången på två månader rapportera om en dag utan några registrerade dödsfall i Málagaprovinsen (senast det hände var mer exakt den 7 januari). Det har diskuterats om det är en helgeffekt eller länge efterlängtad trend. Oavsett så föder det hopp om att situationen är på väg att förbättras, speciellt efter februari, som med 395 dödsfall varit den svåraste månaden i provinsen sedan pandemins utbrott. Totalt hade det i måndags registrerats 1 450 dödsfall av covid-19 i Málagaprovinsen sedan de två första rapporterade dödsfallen den 13 mars 2020.

Trots lägre smittsiffror och lättare situation på sjukhusen vädjar myndigheterna om fortsatt försiktighet, för att undvika en fjärde våg av smittan. Därför är inga lättnader av restriktionerna i Andalusien att vänta förrän efter påsk (med undantag för t ex ev. kommunala restriktioner som öppnande och stängande av kommungränser och ändrade öppettider för t ex restauranger).

(Källor: Diario SUR och juntadeandalucia.es)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.