Covid-19: Ingen risk för nationell nedstängning

Covid-19: Ingen risk för nationell nedstängning

Covid-19 sprids fortfarande över världen – inte minst i Spanien, som dagligen registrerar mellan 1 000-1 500 smittade över hela landet. De fyra regionerna Madrid, Aragon, Katalonien och Navarra, i norra Spanien, är hårdast drabbade. Den spanska regeringen utesluter en ny nedstängning av hela landet och betonar att det tillsvidare är de enskilda regionerna som bär ansvaret för att minska smittan. Flera regioner har infört lokala restriktioner och det förväntas nu att fler restriktioner kommer att införas. Hittills har Andalusien klarat sig relativt bra i kampen att begränsa Covid-19-smitta, men Junta de Andalucía utesluter inte att man under sensommaren kan komma att reglera gränserna för antalet tillåtna gäster på barer, restauranger och diskotek. 

Då mellan 60-70 procent av alla nya smittillfällen är asymtomatiska har de nya smittsiffrorna inte överbelastat sjukhusen i landet.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.