Ingen vet var exkungen befinner sig

Ingen vet var exkungen befinner sig

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Det har varit det stora samtalsämnet under den senaste veckan men fortfarande har allmänheten inte fått svar på var Spaniens exkung, Juan Carlos, befinner sig.

Klart är att Juan Carlos lämnade landet förra veckan efter att det bekräftades att domstolen kommer att fortsätta utredningarna i det fall vari det nu finns tydliga bevis för att Juan Carlos mottagit mutor på 65 miljoner euro i samband med outsourcing av projekt i Mellanöstern, då han har förmedlat kontakt mellan spanska företag och lokala myndigheter. I sin roll får Juan Carlos över huvud taget inte ta emot kommissioner men enligt uppgifter har han, tillsammans med sin väninna Corinna Larsen, gömt undan de stora summorna från skatteverket genom att kanalisera ut pengarna i fiktiva bolag, fastighetsköp och etablering av bankkonton i skatteparadis. 

Den nuvarande kungen, Juan Carlos son Felipe VI, har tagit avstånd från sin far och avsagt sig sitt arv från densamme, men han vill inte offentliggöra var hans far befinner sig. Det vill inte heller landets statsminister Pedro Sánchez, som hade ett möte med Felipe VI i onsdags. I samband med detta möte sa statsministern: ”Vi är två av varandra oberoende institutioner och det är upp till kungahuset om de vill berätta var landets exkung befinner sig.”

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco