Covid-19: Málaga kommun öppnar upp

Covid-19: Málaga kommun öppnar upp

Som En Sueco skrev om i onsdags, har Junta de Andalucías president, Juanma Moreno, bekräftat att utvärderingen om smittsiffrorna i regionen sker en gång i veckan, närmare bestämt på torsdagar, och eventuella hårdare restriktioner eller lättnader kommer att börja gälla från lördagen samma vecka.

På hela Costa del Sol ses en trend med sjunkande smittsiffror i, och så även i Málaga kommun. Till helgen får butiker och andra företag äntligen öppna dörrarna till sina verksamheter igen, efter att kommunen tvingades stänga den 3 februari, efter att smittsiffran överstigit gränsen för nedstänging av icke-nödvändiga verksamheter, 1 000 smittade per 100 000, bara en gång – den 1 februari. 

Lättnaderna av restriktionerna underlättar inte bara livet för invånarna utan är av främsta vikt ekonomiskt för verksamheterna i kommunen.

(Källa: Diario SUR)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.