Covid-19: Nanomaterial mot coronavirus

Covid-19: Nanomaterial mot coronavirus

En forskargrupp har lyckats ta fram ett nanomaterial som kan användas både i ansiktsmasker och skyddskläder för vårdpersonal liksom även i handtag, dörrar och räcken. Produkten kan alltså appliceras på t ex skyddsutrustning på sjukhus eller kontaktytor i kollektivtrafiken (fungerar även på metaller som stål och järn) och blockerar coronavirus och spridningen av detta. Ledaren för forskargruppen, som gjort framsteget heter José Miguel Palomo, och kommer från Málaga.

Nanomaterialet, som redan patenterats, innehåller kopparnanopartiklar med ett enda oxidationstillstånd, vilket möjliggör en hög biologisk aktivitet, som ännu inte observerats med andra föreningar.

Detta föder hopp om att vi snart kan komma att se t ex ansiktsmasker och annat skyddsmaterial som är mycket effektivare mot covidvirus än de som finns tillgängliga i dagsläget.

(Källa: Canal Sur)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.