Málaga välkomnar distansarbetare

Málaga välkomnar distansarbetare

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

”Málaga WorkBay” är Málaga kommuns nya initiativ (genom det kommunala företaget ProMálaga) för att locka nationella och internationella distansarbetare till staden. Detta ska göras genom att t ex erbjuda hjälp vid ankomst och etablering i Málaga, rörande t ex boende, läkare, NIE, skola, möteslokaler etc. och senare också hjälp med att t ex integreras i samhället m.m. samt informera och främja samarbetsmöjligheter mellan både utländska och lokala företag samt varumärken, och mer. Med andra ord ska projektet underlätta ankomsten och livet i Málaga.

Initiativet ingår i kommunens åtgärder för att bidra till ekonomisk återaktivering. I initiativet ingår att både attrahera och behålla talang och produktiva investeringar i staden, med mål att göra Málaga till en attraktiv, professionellt växande, nytänkande stad med alla faciliteter och allt det som distansarbetare har behov av.

Initiativet presenterades nyligen av Málagas borgmästare, Francisco de la Torre, ihop med Rosa Sánches, delegatråd för turism samt främjande av staden och investeringar. Tillsammans betonade de Málagas egenskaper och styrkor: företagandet som redan finns, den höga universitetsnivån, den viktiga kulturella bakgrunden och att i världen refereras till som Smart City-modell, och inte att förglömma; stadens teknologipark.

Kampanjen omfattar både digital marknadsföring, med bland annat videor på sociala nätverk samt en webbplats, www.malagaworkbay.com, med information om bl.a. diverse tjänster. Dessutom finns en reklamfilm vari distansarbetare redan bosatta i Málaga berättar om fördelar med provinshuvudstaden, och de nämner speciellt faktorer som: säkerheten, klimatet, livskvaliteten, infrastrukturen, internationella skolor, att staden är mångkulturell, den produktiva strukturen och invånarna i Málaga.

Málaga har fått bra placeringar i flera listor de senaste åren, bland annat kom staden på tionde plats i organisationen The Best European Destinations rakning i november förra året, med motiveringen: ”Ibland tänker man bara på sol och stränder, men staden är mycket mer än så. Málaga är perfekt för familjer men också för digitala nomader, singlar och par”.

(Källa: malaga.eu)

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco